Atasamentul emotional

Aveți așteptări privind modul în care credeți că ar trebui să fie lucrurile sau nevoia de rezultate specifice?

Simți nevoia de a fi încontinuu în jurul cuiva?

Mănânci doar de dragul mâncării fără a fi foame?

Sunteți obsedat de agățare pe lucruri?

Îți lipsește încrederea în relațiile tale?

Oamenii se atașează emoțional de multe lucruri, indiferent dacă sunt oamenii, produsele alimentare, obiectele, munca, banii sau multe alte lucruri. Atacul emoțional este ca o dependență.

Este ușor să devii atașat emoțional, fără să-l realizați și când o faci este pentru că încerci să satisfaci o nevoie emoțională. Luați o relație, de exemplu, poate doriți să întâlniți bărbatul / femeia visurilor dvs. și să vă căsătoriți. Dacă nu s-ar întâmpla, nu te-ai simți rău dacă nu ți-ai declanșat temerile și nesiguranța.

Lucrul este că ați putea căuta acceptarea prin această relație și când nu se întâmplă este același lucru cu pierderea abilității dumneavoastră de a fi acceptat. Acesta este motivul pentru care oamenii merg de la relație la relație. Ei caută să îndeplinească această nevoie de bază.

De ce oamenii devin deprimati cand cresc in greutate?

De ce cineva ar petrece acolo ultimi banii pe un bilet de loterie?

Ne gândim la atașamentul emoțional ca la iubirea unui ceva sau a unei persoane când, de fapt, nu are nimic de-a face cu iubirea altcuiva decât cu dorința de a umple o nevoie emoțională.

Deci, înseamnă că iubeşti pe cineva = înseamnă că ești atașat emoțional?

Nu deloc!

Pur și simplu înseamnă că, dacă dragostea vine dintr-un loc de nevoie pentru satisfacerea unei nevoi emoționale cum ar fi, a fi demn de acceptat sau de a fi acceptat, de exemplu, atunci vine de la un atașament.

Am dat peste un citat de la Kathleen McDonald pe care aș dori să-l împărtășesc.

“Depășirea atașamentului nu înseamnă să devii rece și indiferent.
Dimpotrivă, înseamnă să învățăm să avem un control relaxat asupra minții noastre
Prin înțelegerea cauzelor reale ale fericirii și împlinirii,
Și acest lucru ne permite să ne bucurăm mai mult de viață și să suferim mai puțin “.

Puteți deveni atașat emoțional la lucrurile pe care le-ați dat sau le-ați cumpărat de-a lungul anilor. Aveți un timp dificil să vă despărțiți de ei din cauza atașamentului dvs. emoțional față de ei. Opriți-vă și gândiți-vă de ce vă agățați de ele.

De multe ori continuăm să atragem lucruri în viața noastră care ne determină să simțim teama, anxietatea, furia și alte emoții. Acest lucru se datorează faptului că avem un atașament față de emoție de sine. Noi devenim dependenți de ea, atrăgând lucrurile și oamenii în viețile noastre care ne determină să avem aceste sentimente.

Ce puteți face pentru a depăși atașamentul emoțional?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să cunoașteți nevoia emoțională pe care încercați să o satisfaceți.

Care este nevoia mai profundă pentru atașament?

Odată ce știi ce înseamnă să fii foarte clar de ce ai nevoie de ea și apoi să găsești o modalitate de a o satisface fără a fi atașată de ea. De exemplu, dacă vă aflați atașat la o imagine care declanșează amintiri bune pentru dvs., poate că este pentru că nu aveți momente bune acum. Faceți ceva ce vă place sau vă placea să faceți.

Se știe că atunci când zâmbești, creierul eliberează endorfinele care te fac să te simți fericit. Acest lucru este foarte puternic pentru a vă ajuta să vă schimbați emoțiile.

O carte pe care o recomand foarte mult este “Puterea de închiriere” de către dr. Patricia Carrington

Bucurați-vă!

www.emotionallifecoaching.com
Biografia autorului:

Principalul obiectiv al lucrării mele este de a ajuta oamenii să-și schimbe și să-și transforme viața prin conștientizarea conștientă și ajutându-i să se simtă bine din punct de vedere mental, emoțional, fizic și spiritual. Îmi plac cu adevărat experiențele pline de satisfacție care vin cu diferența în viața oamenilor și momentele AHA care îi determină să trăiască un stil de viață mai de dorit și mai satisfăcător.

Linguee Wörterbuch
Please follow and like us:
20

Comments are closed.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)