Feriga si bambusul

O legendă frumoasă despre problemele, încercările vieţii și cu o putere foarte mare de motivație ce merită citită. Pe mine m-a impresionat. Acesta legendă am descoperit-o intr-un moment de dezamagire a vietii mele dar mi-a apărut aceasta legendă, exact când eu avea mai mare nevoie de această lecţie de viață, de această motivație. Dumnezeu a știut neliniștea din sufletul meu și dezamăgirea pe care o simțeam și nu reușeam să înțeleg diferența dintre oameni, de ce alți reușesc în viață foarte simplu și alți foarte greu. Dumnezeu a stiut când trebuie să citesc această legendă şi să nu renunţ la luptă. Acelaşi lucru doreşte Dumnezeu şi pentru tine. Dumnezeu ne trimite la timpul potrivit toate resursele de care avem nevoie fie sub formă de legende, citate prin mesajele omenilor. Legenda, conţine un mesaj pozitiv, puternic, emoţionant şi motivaţional, merită citită şi data mai departe. Chiar dacă uneori nu vedem acest lucru și nu înțelegem viața, în ciuda diferenţelor dintre noi, divinitatea ne iubeşte pe toţi în mod egal.

FERIGA ȘI BAMBUSUL 
O LEGENDĂ SĂ NU RENUNȚI NICIODATĂ ÎN VIAȚĂ                                                             

Un om a fost frustrat de viață. În ciuda tuturor eforturilor grele, întâmplinând greutăţi şi având parte de eşecuri. Simțindu-se înfrânt de viață, a lăsat totul și sa exilat în pădure. Acolo sa întâlnit cu un pustnic. Omul dezamăgit împărtășește eșecul cu pustnicul omul trimis de Dumnezeu sau Dumnezeu a apărut ca un pustnic.

“Doamne”, am întrebat. “Poți să-mi dai un motiv bun ca să nu renunț?” Răspunsul Dumnezeu m-a luat prin surprindere…

“Uită-te în jur”, a spus. Vezi feriga și bambusul?

“Da”, am răspuns.

Când am plantat semințele de ferigă și de bambus, am avut mare grijă de ele. Le-am dat lumină, le-am dat apă. Feriga a crescut repede din pământ. Verdele ei strălucitor a acoperit pământul. Cu toate acestea, din semințele de bambus nu a ieșit nimic. Însă nu am abandonat bambusul.

În cel de-al doilea an, feriga a crescut și mai mare, și mai bogată… Din nou, din sămânța de bambus nu a ieșit nimic. Însă nu am abandonat bambusul, a spus.

În cel de-al treilea an, tot nu ieșea nimic din sămânța de bambus. Însă nu am abandonat bambusul.

În cel de-a patrulea an, iarăși, din sămânța de bambus nu ieșea nimic. Dar nu am vrut să renunț, a spus.

“Apoi, în cel de-al cincilea an, o mlădiță a ieșit din pământ. Comparativ cu feriga, era în mod evident mică și insignifiantă… Însă după numai 6 luni, bambusul s-a înălțat până la 30 de metri înălțime.

În toți acești cinci ani, bambusul și-a dezvoltat rădăcinile. Rădăcinile sale au crescut. Aceste rădăcini l-au făcut puternic și i-au oferit lucrurile de care avea nevoie pentru a supraviețui. Nu aș da niciuneia dintre creațiile mele o provocare căreia nu ar putea să-i facă față.”

M-a întrebat. “Știai, copilul meu, că în tot acest timp în care te-ai luptat, de fapt ți-ai dezvoltat rădăcini?” “Nu aș abandona bambusul. Nu o să te părăsesc nici pe tine niciodată.”

“Nu te compara cu ceilalți”, a adăugat. “Bambusul a avut un scop diferit față de ferigă. Cu toate acestea, ambele alcătuiesc cea mai frumoasă pădure”.

“Va veni și timpul tău”, mi-a spus Dumnezeu. “Te vei înălța.”

“Cât de sus o să mă ridic?”, am întrebat.

“Cât de sus se va înălîa bambusul?”, a întrebat la rândul său.

“Atât de sus pe cât poate?”, am întrebat. “Da”, a spus. “Cinstește-mă înălțându-te cât de sus poți.”

Am plecat din padure și m-am întors cu această poveste. Sper că aceste cuvinte te pot ajuta să vezi că Dumnezeu nu te va abandona niciodată și nu va renunța niciodată la tine.

Niciodată, niciodată , niciodată să nu renunți în viață.

Nu îi spune lui Dumnezeu cât de mare este problema, spune-i problemei cât de mare este Dumnezeu.

Niciodată nu regreta o zi din viaţa ta. Zilele frumoase îţi oferă bucurie. Zilele mai puţin frumoase îţi oferă experienţă. Ambele sunt esenţiale vieţii.

Nu renuntati niciodata – acesta este mesajul acestei superbe povestiri.

Motivational Short Story

Please follow and like us:
20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

TrackBack URL

http://rubinuliubirii.com/788-2/trackback/

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)