Adevăratul regizor al minții umane


Adevăratul regizor al minții umane


Este util să ne imaginăm mintea umană ca pe un film, un aparat de filmat şi tot ceea ce este necesar pentru o producție cinematografică. Ceea ce experimentăm noi este de fapt protecția mintii noastre pe ecranul numit,,lume”. Această lume şi cei care o populsează reprezintă oglinda propriilor noastre gânduri şi fantezii spune Gerald G. Jampolsky. Percepțiile noastre sunt proiecțiile minții noastre, care ne limitrază viziunea de ansamblu.

Mintea umană funcționează ca şi cum ar fi divizată; o parte din ea acționează ca şi cum ar fi controlată de ego, iar o altă parte ca şi cum ar fi controlată de Iubire. În cea mai mare parte a timpului, mintea se concentreazaă asupra directivelor date de acest pseudo-regizor pe care noi îl numim ego, şi care nu este decât un alt nume al fricii.

Egoul nu ştie să regizeze decât filme de război, pline cu violență, chiar dacă uneori le deghizează astfel încât să pară o împlinire a fanteziilor noastre romantice. El nu ştie să regizeze decât filme care promovează iluzia separării noastre unii de ceilalți. Adevăratul regizor intrior, Iubirea, nu proiectează niciodată iluzii; el nu ştie să prezinte decât adevărul. Iubirea regizează numai filme care apropie şi unifică.

Mintea umană este în acelaşi timp regizorul, producătorul, scenaristul, editorul de film, directorul cu distribuția şi operatorul de sală, publicul care priveşte şi criticul de film.

Fiind nelimitată, ea are capacitatea de a schimba oricând doreşte filmul proiectat sau orice scenă din el. Ea are putere de a lua toate deciziile legate de filmul minți noastre.

Partea egoistă a minții acționează ca un zid al fricii şi al vinovăției, care blochează Iubirea. Din fericire, noi putem învăța să ne folosim aceeaşi minte pentru a dărâma zidul, lăsând astfel să treacă lumina Iubirii,  care a existat întotdeauna în interiorul nostru şi care reprezintă adevărata noastră realitate lăuntrică.

Dacă optăm pentru a lăsa iubirea să devină unicul regizor al minții noastre, putem experimenta puterea şi miracolele Iubirii.

Please follow and like us:
20

Comments are closed.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)