Autosugestia pentru a învinge teama și caracterul dificil

Cum a fost învinsă teama cu ajutorul sugestiei

Autosugestia reprezintă sugestia adresată de cineva lui însuşi, cu un anumit scop specific şi bine definit.

Herbert Parkyn, în excelentul său manual despre autosugestie, relatează următorul incident amuzant, pe care cred că-l veţi aprecia şi dumneavoastră şi-l veţi ţine minte. “Un vizitator new-yorkez aflat la Chicago şi-a privit la un moment dat ceasul (care era cu o oră înainte faţă de ora locală) şi i-a spus prietenului său din acel oraş că era ora prânzului. Ca urmare, locuitorul din Chicago, fără să se gândească la diferenţa de fus orar, i-a răspuns musafirului său că îi este foame şi trebuie să meargă imediat să ia masa.”.

Putem folosi autosugestia pentru a învinge orice teamă sau obicei rău. O tânără cântăreaţă a fost invitată la o audiţie. Îşi dorise foarte mult această invitaţie dar, din cauza tracului, deja fusese respinsă de trei ori. Tânăra avea o voce foarte frumoasă, dar îşi spunea mereu: “Poate că totuşi mă vor accepta. În sfîrşit, eu voi face tot ce pot, deşi mă simt plină de teamă şi de nelinişte.”

Subconştientul a reacţionat prompt la aceste autosugestii negative, şi, luându-le drept nişte cereri, a făcut tot posibilul pentru a le îndeplini. În cazul relatat, cauza insuccesului a fost chiar autosugestia involuntară şi greşit direcţionată a persoanei respective, generată de gândurile de teamă şi de emoţiile respective.

Totuşi, femeia a reuşit să-şi depăşească frica aplicînd următoarea tehnică: de trei ori pe zi se izola într-o cameră, se instala confortabil într-un fotoliu, se liniştea şi închidea ochii. Apoi începea să-şi relaxeze corpul şi mintea. Calmul psihic favorizează pasivitatea mentală şi face ca subconştientul să fie mai receptiv la sugestii.

Tânăra a neutralizat sugestia de teamă, afirmînd urmatoarele: “Cânt minunat, sunt calmă, liniştită, plină de încredere în vocea mea melodioasă.”.

Continua să repete această declaraţie lent, în clar, trăind cu intensitate semnificaţia ei, de 5 – 10 ori într-o şedinţă. Făcea acest lucru de trei ori pe zi şi o dată înainte de a adormi. La sfârşitul săptămînii era foarte sigură pe sine şi calmă, iar în timpul audiţiei s-a descurcat admirabil fiind, bineânţeles, admisă.

Cum şi-a recuperat cineva memoria

O persoană în vârstă de 75 de ani obişnuia să spună: “Îmi pierd din ce în ce mai mult memoria.” Ea a reuşit să înlăture acest obicei dăunător practicând de mai multe ori pe zi metoda autosugestiei, în felul următor: “Începând de astăzi, memoria mea se îmbunătăţeşte în toate domeniile. Pot să-mi amintesc tot ceea ce am nevoie, în orice moment, în orice loc. Impresiile pe care le percep sunt din ce în ce mai clare şi reţin în mod automat orice, cu o mare uşurinţă. Tot ceea ce doresc să-mi amintesc apare imediat şi în forma cea mai exactă. Fac progrese rapide în fiecare zi şi, în curând, memoria mea va fi mai bună decât a fost ea vreodată.”

După trei săptamâni, memoria i-a revenit la normal, iar persoana a fost deosebit de încântată de rezultatul miraculos pe care-l obţinuse.

Cum pot fi înlăturate neajunsurile unui caracter dificil

Mulţi oameni, care se plângeau că au o fire nestăpânită, au reuşit să-şi modeleze caracterul prin puterea autosugestiei, obţinând rezultate notabi-le. Ei au repetat cu perseverenţă de 3 – 4 ori pe zi: dimineaţa, la prânz şi seara, următoarele afirmaţii: “Sunt din ce în ce mai bine dispus. Bucuria, fericirea şi calmul devin stările mele obişnuite de conştiinţă. Pe zi ce trece devin din ce în ce mai înţelegător şi mai iubitor. Pentru toţi cei care mă înconjoară, sunt un focar de veselie şi bunăvoinţă şi transmit instantaneu în jurul meu această stare minunată. Fericirea şi bucuria mă însoţesc mereu şi, de aceea, sunt veşnic liniştit.

Sursa: Joseph

Please follow and like us:
20

Comments are closed.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)