Cauza problemelor de cuplu

Cauza ,,PROBLEMELOR DE CUPLU”

Cauza tuturor conflictelor ce apar în interiorul unui cuplu, o constituie nerecunoaşterea modului de acţiune a forţelor ascunse în subconştient.

Orice problemă dintre soţ şi soţie se poate rezolva dacă cei doi folosesc în mod constructiv problemele mentalului. Rugându-se împreună, cei doi iubiţi se vor armoniza la toate nivelele fiinţei lor şi vor rămâne mereu împreună.

Orientarea către idealuri sublime, studiul legilor misterioase ale vieţii, faptul că cei doi au acelaşi drum în viaţă şi îşi respectă reciproc libertatea personală, toate acestea reprezintă cheile unei căsătorii armonioase şi fericite, în care soţii formează o singură fiinţă. O despărţire dureroasă poate fi evitată cel mai uşor, chiar dinaintea căsătoriei. Desigur, când situaţia devine insuportabilă, cel mai bine este să ieşi din ea.

Dar de ce să nu eviţi o situaţie neplăcută? Nu ar fi mai bine să te concentrezi asupra adevăratei cauze a problemelor cu care te confrunţi, adică să tai răul de la rădăcină?

Asemenea celorlalte probleme cu care omul se poate confrunta, divorţul, împreună cu supărările inerente, sunt roadele unui comporta-ment, în care legile subconştientului sunt ignorate complet.

Adevărata semnificaţie a căsătoriei

Pentru a fi cu adevărat o uniune între două fiinţe, căsătoria trebuie să aibă în primul rând o bază spirituală, să fie însufleţită de iubire reciprocă. Dragostea poate fi exprimată sub forma toleranţei, a sincerităţii, a onestităţii şi a bunăvoinţei. De aceea, fiecare dintre cei doi iubiţi trebuie să fie foarte sinceri unul faţă de celălalt.

O căsătorie armonioasă nu poate fi niciodată realizată, având la bază motive ca vanitatea, lipsa de bani sau dorinţa de a parveni, deoarece acestea indică lipsa sinceritaţii şi a iubirii.

O asemenea căsătorie nu reprezintă decât o penibilă minciună şi o mascaradă grotească. O femeie care gândeşte: “Sunt epuizată de muncă. Mă voi mărita ca să renunţ la serviciu şi să mă ocrotească soţul”, porneşte de la premise false şi nu aplică într-un mod corect legile subconştientului. Numai cunoaşterea şi folosirea benefică a acestor legi îi pot oferi siguranţă şi confort.

Dacă ea ar aplica tehnicile descrise, nu s-ar putea plânge niciodată, în realitate, de soţ, de tată sau de altcineva, ci este capabilă să obţină prin propriile forţe fericirea, prosperitatea, pacea lăuntrică, iubirea nesfârşită, bucuria de a trăi, confortul, siguranţa şi orice şi-ar putea dori vreodată.

Fiecare om poate fi propriul său constructor, modelându-şi destinul aşa după cum doreşte.

Rugaţi-vă împreună şi veţi rămâne împreună

Urmăriţi să armonizaţi viaţa în doi, parcurgând următorii paşi împreună:

Primul pas: Nu lăsaţi supărarea să se perpetueze de la o zi la alta. Înainte de a adormi, iertaţi celuilalt orice greşeală înlăuntrul vostru, pentru ca iritarea să nu se amplifice. Dimineaţa, când vă treziţi, încredinţaţi voinţei şi înţelepciunii divine toate acţiunile pe care le veţi face în acea zi. Trimiteţi gânduri de pace, armonie şi iubire soţului sau soţiei, celorlalţi membrii al familiei, tuturor fiinţelor din această lume.

Pasul al doilea: Spuneţi o scurtă rugăciune înainte de fiecare masă. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru hrană şi pentru tot ceea ce este minunat în viaţa voastră. În timpul mesei, încercaţi să uitaţi de necazuri şi nu angajaţi discuţii în contradictoriu. Căutaţi să aveţi doar gânduri bune faţă de soţ sau soţie, spunându-i în gând: “Apreciez tot ceea ce faci şi îţi transmit mereu iubire şi bucurie”.

Pasul al treilea: Este bine ca soţul şi soţia să se roage în fiecare seară împreună. Nu-l consideraţi pe celălalt ca fiind un obiect destinat să servească, ci ca pe o fiinţă divină, cu individualitate şi cerinţe proprii. Respectaţi-l şi iertaţii greşelile, evitaţi pe cât posibil criticile şi cearta. La baza unui cuplu solid şi fericit stau dragostea, armonia, respectul reciproc, credinţa în Dumnezeu.

Citiţi în fiecare seară Psalmii 23, 27 şi 91. Prima Epistolă către Corinteni şi alte scrieri pline de îmvăţăminte inspirate de Divin.

Amintiţi-vă mereu: Necunoaşterea legilor divine în manifestare constituie adevărata cauză a nefericirii. Rugându-vă împreună pentru armonia cuplului, veţi învăţa cum să construiţi o relaţie profundă şi spirituală.

Numai uniunea plină de iubire dintre un bărbat şi o femeie poate fi numită căsătorie autentică.

Nu mai proiectaţi asupra soţului sau soţiei gânduri de neâncredere şi ură. Înconjuraţi-l cu iubire, armonie şi bunăvoinţă. Toate problemele se vor rezolva treptat, de la sine, căci vibraţiile benefice vor fi absorbite în subconştient, generând mai multă afecţiune, putere de transfigurare şi uniune dătătoare de fericire.

Femeile devin iritabile şi răutăcioase din cauza lipsei de afecţiune şi de respect. Ele aspiră să fie iubite şi ocrotite. Arătaţi-le că le apreciaţi, că înseamnă foarte mult pentru voi. Căutaţi să observaţi şi să scoateţi în evidenţă calităţile, pe care cu siguranţă că le au.

Soţul care-şi iubeşte cu adevărat soţia nu va face şi nu va acţiona cu nimic împotriva ei, nici prin vorbe, nici prin acţiuni. Iubirea veritabilă nu înşeală niciodată.

Nu discutaţi decât cu oameni competenţi despre problemele voastre conjugale. Aşa cum nu cereţi unui tapiţer să vă extragă un dinte, nu cereţi familiei sau prietenilor să va dea sfaturi, când aveţi dificultăţi în viaţa de cuplu.

Nu căutaţi să transformaţi personalitatea celui lângă care trăiţi. Acesta este un semn de manifestare a orgoliului vostru şi o supraestimare a propriilor capacităţi, care nu vor face decât să provoace resentimente.

Soţul sau soţia are propria sa individualitate şi nu poate fi copie a voastră. Creaţi legături profunde şi spirituale între voi; veţi constata că problemele se vor rezolva treptat.

 

Please follow and like us:
20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)