Citate de viață de Irina Binder

 Citate de viață de Irina Binder • ,,Învață din greselile de azi, iartă-ți slăbiciunile, lasă regretele să treacă deodată cu ziua de azi și făți planuri noi pentru mâine. Adună-ți visurile și nu le mai abandona. Renunță la teamă! Poți orice, pentru că tu ești cineva și poți fi cineva extraordinar!”

 (Irina Binder – Insomnii) • ,,Viața nu te întreabă niciodată dacă esti pregătit sau nu de o nenorocire.Nu îți dă nici un preaviz şi niciun avertisment înainte să te surprindă cu un necaz, care să-ți prăbuşească întreg Universul.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Nu. Viața nu te întreabă niciodată nimic. Nu ține cont de cine eşti şi de ce ai făcut, bun sau rau. Ea doar îți da un test de supraviețuire, o lovitură şi te lasă să te descurci. Şi aici apar opțiunile….toate sub formă de lectii – unele mai dure altele mai blânde, dar în urma cărora cu siguranță te vei schimba, de multe ori atât de mult, până la a nu te recunoaşte pe tine însuți.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Am învățat că a aşteptă după alții înseamnă timp pierdut şi amânări inutile. Am învățat că nu are rost să mă zbat să fac parte dintr-o viață în care nu sunt dorită şi nici să rămân în locuri unde nu mai am niciun rost.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Am învățat să fiu mai rezervată în a mă implica sufleteşte şi să fac diferența între cei care mă iubesc şi cei care doar mă folosesc. Am învățat că rațiunea nu poate fi mereu în consens cu inima – şi că ambele pot fi supuse rătăcirilor. Am învățat să respect şi să accept alegerile celorlalți, chiar dacă acestea îmi influențează viața şi îmi rastoarnă Universul. Am învățat că iubirea nu trebuie păzită.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Dacă ar fi să-ți multumesc pentru tot ce ai însemnat în viața mea, nu mi-ar ajunge o sută de foi, fiindcă sunt atâtea lucruri mari şi atâtea lucruri mici pentru care ar trebui să-ți mulțumesc…Dar îți voi mulțumi pentru că ieşti omul care eşti, pentru că am învățat atât de multe de la tine, ….pentru că mi-ai înfrumusețat anii tinereții şi m-ai făcut să mă simt iubită şi importantă.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Nu uita că ai dreptul să faci ce vrei cu viața ta, să alegi ce vrei şi nimeni nu are dreptul să te judece, pentru felul în care îți trăieşti viața.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Să nu te iroseşti în zadar, să nu îți sacrifici viața muncind pentru lucruri, să cauți să fi fericită, să nu îți refuzi nimic, să nu trăieşti amânăna ca şi cum ai trăi veşnic, pentru ca nu se ştie câd vine sfârşitul.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Cred cu tărie că pierdem, pentru a primi ceva mai bun. Şi poate că, pentru a prețui acel cava mai bun, trebuie să trecem prin nişte etape, să cunoaştem şi ceva mai puțin bun… De aceea sunt pregătită să pierd tot ceea ce nu mi se cuvine, tot ceea ce nu ar trebui să fie al meu, pentru că ştiu că viața a pus deoparte ceva mai bun pentru mine !”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Nu voi mai lăsa pe oricine să mă cunoască. Mai bine să fiu judecată greşit, decât să fiu o țintă pentru ăia care se folosesc de oameni şi-i rănesc. Ia să văd, oare dacă nu voi mai fi la fel de bună, de cuminte şi de sensibilă, o să mă mai iubească cineva?

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Cred că e greşit să-ți pui sufletul pe tavă de la început, pentru că dacă le arăți cu toate calitățile tale e şi normal ca oamenii să se ataşeze de tine şi să te iubească. Poate că ar trebui să ne arătăm mai întâi defectele…iar dacă nu le avem, să le adoptăm pentru o scurtă perioadă. Aşa am putea vedea cine e capabil cu adevărat să ne iubească necondiționat. Pentru că majoritatea oamenilor sunt superficiali şi iubesc interesat….De azi voi testa oamenii. Nu mă voi mai grăbi să fiu o carte deschisă…”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Viața nu te întreabă dacă e prea devreme sau prea târziu, nici dacă e corect sau nu.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Viața nu te întreabă cât de mult iubeşti pe cineva sau cât de mult depinzi sufleteşte de anumiți oameni, atunci când îi va răpi de lângă tine, obligându-te să înduri chinul şi amărăciunea singurătății.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,  Viața nu te întreabă cât ai râs, înainte să te faca să plângi; nici cât te-ai bucurat, înainte să te facă să suferi.”

(Irina Binder-Fluturi) • “Viața nu te întreabă dacă vei putea trăi într-un alt loc sau dacă eşti pregătit să renunți la visele tale şi la drumul ales, atunci când îți schimbă brusc direcția de mers şi te smulge din locul în care sufletul tau se simte acasă.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Putem fi abandonaţi şi părăsiţi fără niciun preaviz. Unii oameni vor încerca să ni se smulgă din suflete cu o brutalitate greu de înțeles și de suportat. Uneori vor reuși, alteori ne vom încăpățâna să-i păstram în sufletele noastre, fiindcă suntem dependenți de ei și fiindcă nu știm să trăim fără ei.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Trăiește-ți viața cu bune și cu rele, cu lacrimi și cu zâmbete, cu tot ce îți oferă, pentru că toate au un rost.

  Iubește și lasă-te iubită, iartă dar nu uita, iar dacă vei cădea, ridică-te și mergi mai departe și nu da nimănui satisfacția să te vadă la pământ!

  Nu uita că ai dreptul să faci ce vrei cu viața ta, să alegi ce vrei și că nimeni nu are dreptul să te judece pentru felul în care îți trăiești viața.”

(Irina Binder-Fluturi) • Viaţa, drumurile, loviturile şi oamenii ei, te pot îndepărta sau te pot apropia de tine… totul ţine doar de alegeri.”

(Irina Binder-Fluturi) • ,,Oamenii din jurul tău sunt doar nişte spectatori. Ei asistă la spectacolul vieţii tale şi nu are nicio importanţă dacă le place sau nu cum îţi trăieştiviaţa. Ai tot dreptul să faci alegeri după bunul plac, cât timp trăieşti după principii morale sănătoase. Dar părerea oamenilor nu este importantă.”

(Irina Binder – Insomnii) • ,,Dacă un om a greşit, nu-i arăta cât de urât este, ci cât de frumos ar putea fi.”  

 (Irina Binder-Fluturi) • ,,Există oameni care îți frâng aripile, dar prietenii buni te învață să zbori din nou, chiar şi cu o aripă frântă.”                                          

  (Irina Binder-Insomni) • ,,Oamenii pot aproba sau dezaproba felul în care îţi trăieşti viaţa.. însă nu uita că ei sunt doar niște simpli spectatori… fiindcă viața ta, cu bune și cu rele, cu bucurii și cu dureri, o vei trăi doar tu, nu alții.”

  (Irina Binder – Insomnii) • ,,Traieste frumos, cauta sa insemni ceva bun in viata oamenilor, retrage-te atunci cand simti ca nu mai apartii unui loc sau unui suflet si ia-o de la inceput ori de cate ori va trebui.”

 (Irina BinderFluturi) • ,,Nu lua în prezent poveşti apuse din trecut, nici oameni care nu mai fac parte din viaţa ta. Trebuie să iei cu tine doar amintirile frumoase şi învăţăturile. Regretele şi resentimentele doar îţi îngreunează inutil sufletul.Nu mai lăsa nimic din ceea ce ţi-a umbrit cerul trecutului să îţi umbrească şi cerul prezentului”

(Irina Binder – Insomnii) • ,,Caută lumina, caută pacea şi caută oamenii care-ţi vor fi trimişi ca să-ţi arate că orice trecut, oricât de dureros, devine doar o amintire tristă, estompată de iubirea cu care te vor copleşi cei sortiţi să facă parte din viaţa ta.”

  (Irina Binder – Insomnii) • ,,Probabil că Dumnezeu ne trimite în viață persoanele potrivite, în momentele potrivite, pentru a ne ajuta să depășim anumite etape, pentru a ne ajuta să evoluăm, pentru a ne ajuta să învățăm ceea ce trebuie, să ne regăsim, să ne iertăm, să iubim…”

(Irina BinderFluturi) • ,,Viata nu te întreabă dacă meriți sau nu să fii rănit, batjocorit, umilit, trădat, părăsit, judecat.”

(Irina BinderFluturi) • O carte este viața celui care a scris-o. Și-a pus în ea sentimentele, gândurile, munca și iubirea. Cărțile trebuie tratate cu respect, ele reprezentând însuși sufletul autorului lor…

(Irina BinderFluturi) • ,,Putem fi abandonaţi şi părăsiţi fără niciun preaviz. Vor încerca să ni se smulgă din suflete cu o brutalitate greu de înțeles și de suportat. Uneori vor reuși, alteori ne vom încăpățâna să-i păstram în sufletele noastre, fiindcă suntem dependenți de ei și fiindcă nu știm să trăim fără ei.”

(Irina BinderFluturi) • ,,Cand cineva ne rănește avem tendința să cautăm alinare în brațele protectoare ale cuiva care ne iubește și în care avem încredere.”

(Irina BinderFluturi) 

Please follow and like us:
20

Comments are closed.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)