De ce nu trebuie să criticaţi banii

Sărăcia nu este un motiv de mândrie, ci reprezintă o boală ca toate celelalte.

Când sunteţi confruntaţi cu o boală psihică cereţi ajutorul unui medic care vă spune cum să acţionaţi pentru a depăşi acea stare penibilă.

Tot la fel, dacă observaţi că în viaţa dumneavoastră fluxul banilor nu este constant, înseamnă că ceva este greşit în modul vostru de gândire.

Principiul vieţii, cel care ne animă pe toţi, tinde natural către expansiune, creştere şi abundenţă. Nu trăiţi pe acest pământ pentru a locui într-o cocioabă mizeră, îmbrăcat în zdrenţe şi mereu umilit. Dimpotrivă, aveţi datoria de a fi fericiţi, vitali şi plini de succes în tot ceea ce faceţi.

De ce nu trebuie să criticaţi banii

Urmăriţi să vă conştientizaţi toate superstiţiile în legătură cu banii şi să vă eliberaţi mintea de ele. Dacă gândiţi că banii sunt un lucru rău şi murdar, nu faceţi decât să vă îndepărtaţi de ei.

Amintiţi-vă mereu că veţi pierde tot ceea ce condamnaţi şi niciodată nu veţi putea avea ceea ce criticaţi.

Iată în continuare, o tehnică simplă, pe care o puteţi folosi pentru a vă îmbunătăţi situaţia materială. Repetaţi aceste sugestii de mai multe ori pe zi: “Îmi plac banii pentru ceea ce pot realiza cu ei şi îi folosesc cu înţelepciune, în mod constructiv. Banii circulă în mod constant în viaţa mea, eu îi cheltui cu bucurie, iar ei se întorc la mine multiplicaţi. Banii sunt un lucru foarte bun. Am parte de ei din abundenţă şi nu-i folosesc decât pentru a face bine. Sunt recunoscător pentru prosperitatea de care mă bucur şi pentru recunoaşterea spirituală pe care o deţin.”

Banii în viziunea savanţilor

Să presupunem că găsiţi în pământ un minereu de aur, de argint, de plumb, de cupru sau de fier. Veţi spune oare că acestea sunt lucruri rele? Tot răul provine din ignoranţa oamenilor, din interpretarea greşită a darurilor vieţii, din modul egoist în care aceştia îşi folosesc subconştientul.

Uraniul, plumbul sau alte metale ar fi putut foarte bine să servească drept monede de schimb. Dar noi folosim bucăţi de hârtie, cecuri, bani de nichel, de argint; evident, în aceste materiale nu este nimic dăunător sau murdar.

Fizicienii şi chimiştii au descoperit că singura diferenţă între două metale este numărul de particule elementare: electroni şi nucleoni. Prin bombardarea atomilor într-un accelerator de particule, ei pot transforma un metal în altul. Astfel, în anumite condiţii, aurul poate deveni mercur. Sunt convins că, în viitorul apropiat, savanţii vor fi capabili să creeze aurul din argint sau din alte metale, în laboratoarele lor sofisticate. Poate că, la început, nu va fi rentabil, dar important este că experienţa poate fi realizată.

Nu pot să cred că vreo persoană inteligentă vede ceva rău sau murdar în electroni, neutroni, protoni sau alte particule.

Bancnotele din buzunarele noastre sunt compuse din atomi ai căror protoni şi electroni sunt diferit aranjaţi decât cel dintr-o monedă. Numărul şi ordinea lor sunt singurele deosebiri dintre hârtie şi metal.

Cum să obţineţi banii de care aveţi nevoie

Cu mulţi ani în urmă, am întîlnit în Australia un tânăr, care dorea să devină chirurg, dar nu avea destui bani. I-am explicat că o sămânţă aflată în pământ îşi atrage tot ceea ce are nevoie pentru a încolţi şi că el trebuie să se inspire din această lecţie a naturii, umplându-şi subconştientul cu sugestii pozitive corespunzătoare. Pentru a-şi continua studiile, tânărul făcea curat în cabinetele medicale sau îşi găsea alte meserii pe timp scurt. Dar, în fiecare seară, înainte de a adormi, îşi imagina atârnată pe perete diploma de medic, cu numele lui scris cu litere mari. Timp de patru luni a lucrat perseverent, iar rezultatul pe care l-a obţinut este unul dintre cele mai interesante. Unul dintre medicii la care muncea, l-a îndrăgit şi l-a învăţat să sterilizeze instrumentele, să facă injecţii şi să dea îngrijiri de primă urgenţă. Apoi, văzând că este conştiincios, l-a luat ca asistent. Astfel, a fost trimis la Facultatea de Medicină. Astăzi, tânărul este unul dintre cei mai buni medici din Montreal, în Canada.

Folosind în mod inteligent forţele latente ale subconştientului, el a acţionat conform principiului antic, conform căruia: “Având clar în minte scopul, veţi descoperi şi mijloacele pentru realizarea acestui ţel”. Tânărul şi-a imaginat, “a văzut” şi a simţit realitatea de a fi medic. A trăit cu această idee, a întreţinut-o, a hrănit-o şi a iubit-o până când, cu ajutorul imaginaţiei, a pătruns adânc în subconştient, devenind convingere şi atrăgând tot ceea ce-i era necesar pentru a- şi îndeplini visul.

Poți si tu depăşi sărăcia!

Sursa: Joseph Murphy

Please follow and like us:
20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

TrackBack URL

http://rubinuliubirii.com/de-ce-nu-trebuie-sa-criticati-banii/trackback/

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)