De ce unii obţin ceea ce-şi doresc şi alții nu.

De ce unii nu obţin ceea ce-şi doresc

Să presupunem că lucraţi la o mare firmă dar, fără să spuneţi nimănui, gângdiţi mereu că sunteţi prost plătit, că nu sunteţi apreciat la justa valoare, că meritaţi mai mulţi bani şi mai multă consideraţie. Să nu vă miraţi dacă directorul sau şeful de personal vă va spune într-o zi: “Suntem obligaţi să renunţăm la serviciile dumneavoastră”. De fapt, singur v-aţi concediat.

Directorul nu reprezintă decât instrumentul prin care a acţionat propria dumneavoastră stare mentală negativă. Este doar un exemplu pentru modul cum se manifestă legea acţiunii şi reacţiunii. Gândul reprezintă acţiunea, iar răspunsul subconştienteului – reacţiunea.

Obstacole şi dificultăţi pe drumul spre prosperitate

Deseori aţi auzit pe unii care spun: “Omul acela este un bandit, face avere în mod necinstit”, “Este un parvenit; l-am cunoscut când era sărac lipit” sau “Este un hoţ, un răufăcător”. Dar, analizându-i atent pe cei care vorbesc astfel, observaţi că se zbat mereu în nevoi şi au dificultăţi materiale foarte mari. Poate că cei faţă de care se exprimă astfel, au urcat mai repede scara succesului, iar ei, roşi de invidie, îi critică. Tocmai aceasta constituie cauza ascunsă a eşecului lor.

Nutrind gânduri negative despre prieteni şi condamnând modul în care aceştia s-au îmbogăţit, ei se îndepărtează de prosperitatea pentru care se roagă, în fapt, atât de mult. În realitate, aceşti oameni condamnă chiar starea la care aspiră. Descoperim, astfel, că el acţionează pe două căi exact opuse.

Pe de o parte, spun: “Averea şi banii se apropie de mine mereu”, pentru ca imediat să gândească: “Îl invidiez pe X pentru abundenţa în care trăieşte”. Urmăriţi mereu să vă bucuraţi de norocul altora şi să nutriţi numai gânduri curate la adresa semenilor voştri.

Din nimic nu puteţi primi nimic

În marile magazine sunt folosiţi detectivi care să împiedice furturile de orice fel. Mereu sunt prinşi hoţi, care încearcă să obţină anumite bunuri fără muncă. Toţi aceşti oameni întreţin o stare mentală de sărăcie şi de limitare, îndepărtându-se astfel de armonie, de pace, de credinţă, de puritate, de cinste şi de bunăvoinţă. În plus, îşi atrag tot felul de necazuri, în sensul că, îşi pierd reputaţia şi încrederea în sursa universală a abundenţei. Dacă îşi vor schimba optica şi vor face apel la puterile latente ale subconştientului, cu siguranţă că vor găsi un mod cinstit de a-şi câştiga existenţa. Astfel, prin cinstea, integritatea şi perseverenţa lor, ei vor deveni exemple pozitive pentru societatea în care trăiesc.

Cum să păstraţi ce aţi dobîndit deja

Pentru a vă păstra banii fără riscul de a-i pierde, cea mai bună modalitate este să fiţi mereu recunoscător puterii creatoare a gândului pentru ceea ce primiţi. Trebuie ca mentalul conştient să accepte că este normal să duceţi o viaţă abundentă. Această atitudine de acceptare, precum şi faptul că aşteptaţi în mod creator să dobândiţi averea, se vor manifesta apoi într-un mod specific, în viaţa de zi cu zi.

Folosiţi pentru a realiza această stare mentală, următoarele sugestii:

“Mă aflu în legătură cu bogăţiile infinite din subconştient.

Am dreptul să fiu bogat, fericit şi liber.

Banii îmi sosesc din abundenţă, fără nici un obstacol.

Sunt pe deplin conştient de adevărata mea valoare.

Îmi folosesc perfect liber talentul şi sunt răsplătit într-un mod minunat”.

Please follow and like us:
20

Comments are closed.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)