Diferența dintre atașament și iubire.

Ataşamentul de dragoste

Am fost recent întrebată de o grămadă de oameni cu privire la dilemele lor de dragoste și este destul de amuzant cât de asemănătoare sunt povestirile lor din partea celorlalți care au aceleași adversități. Unii dintre ei au crezut că acest sentiment este destul de înclinat la ideea de a plăcea sau de a iubi pe cineva.

Lucrul este că oamenii nu reușesc să vadă diferența dintre atașament și iubire.

Definind ambii termeni, atașamentul înseamnă multe lucruri, de la afecțiunea emoțională la afecțiunea fizică. Putem, probabil, să o definim ca o puternică legătură emoțională. În timp ce dragostea este un sentiment direct pentru altcineva.

Atasamentul emotional si dragostea sunt de fapt interconectate, insa ele sunt partial si distinct diferite.

Ceea ce se confundă cel mai mult este modul în care oamenii aduc cazul atașamentului la nivelul iubirii – având în vedere faptul că acești oameni au fost împreună timp de numai un an sau cel mai rău, luni, zile.

Oamenii sunt ușor atașați.

Suntem atașați de obiecte, evenimente și oameni. Suntem atașați de bunurile noastre personale, un loc special, rutine, mediu, atmosferă, aproape totul.

Atasamentul este locul în care devii egoist. Tind să-şi hrănească nevoile cu aceste lucruri. Și oamenii nu fac excepție. Tindem să fim atașați de oameni pentru că ne-au lăsat să simțim. Întotdeauna credem că ne place sau suntem presupuși că suntem îndrăgostiți de această persoană importantă pentru noi, când suntem pur și simplu atașați de ei. Nu sunteți îndrăgostit de această persoană importantă, vă place cum vă face mereu să vă simțiți bine. Acesta este motivul pentru care termenul “giddy” sau în filipineză, “kilig”, este de obicei folosit în ceea ce privește astfel de situații.

După ce am citit multe articole despre psihologie, mințile noastre subconștiente sunt conduse de oameni care au o percepție și interese comune cu noi, care de obicei sunt probleme cu multe relații. De obicei, ne desfasuram relatii cu oamenii  şi pentru că ne confruntăm cu ei şi astfel ne conduce să rămânem ataşați.

Care este întregul context al atașamentului.

Rămânem pentru că ne simțim apreciați, primim atenție, ne simțim deosebiți, ne simțim giddiți, ne simțim speciali, primim complimente frumoase, ne simțim încurajați, care, de obicei, se îndreaptă spre a deveni egoist. Încercăm să ne alimentam nevoile. De obicei avem nevoie de atenție și ne place să fim în acest fel de stare. Atașamentul este nevoie ca cineva să umple un gol în viața ta sau în stima ta de sine. De aceea se simte rău când nu au această persoană aproape de tine pentru că ai tendința de a te simți singură fără ei în jur – și din nou, este vorba despre tine în ceea ce privește ceea ce vei simți fără ei. Cum am spus, atașamentul.

Acum, va iubi. Nu înseamnă neapărat că dragostea este locul unde simți exact contrariul cu atașamentul. Dragostea este un cuvânt și o acțiune evlavioasă, care este destul de greu de găsit. Ca oameni, dragostea face parte din nevoile noastre.

Avem nevoie de iubire. Și dacă ne lipsim de dragoste, cine știe ce se va întâmpla. Lucrul este că dragostea nu este exigentă, nu disperată și centrată mai puțin pe sine – este acolo unde simți că trebuie să-ți protejezi și iubeşti indiferent de ce este.

Exemplu ar fi familia noastră; Ne iubim familia sau cel puțin ne-am iubit familia. Ne-am completat reciproc și am face orice pentru familia noastră. Același personaj pe care probabil că nu l-ați întâlnit încă sau nu-l aveți acum – nu ignorăm defectele, dar le acceptăm.

Oamenii sunt înșelăciți cu declarația respectivă, oricum. Unii oameni nu iau în considerare defectele și ei se înșeală de a crede că ignorarea este cazul înțelegerii. Nerespectarea este să nu plătim nici o atenție și să împingem ideea din imaginea de ansamblu, în timp ce înțelegerea capătă întregul concept al imaginii de ansamblu și nu rănește dacă există o mare fisură în acea imagine. Vei fi mândru de asta. Te-ai legat de acest defect și atunci te vezi pe tine însuți și apoi te schimbi. Ei bine, acesta este contextul dragostei.

Pentru a rezuma lucrurile,
Atasamentul este locul unde simți nevoia de a vorbi cu această persoană, trebuie să te simți fericit, trebuie să te simți iubit.
Dragostea nu are nevoie de toate astea. Este impulsiv, este nerezonabil.

Attachment vs. Love – Be Yourself
Please follow and like us:
20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

TrackBack URL

http://rubinuliubirii.com/diferenta-dintre-atasament-si-iubire/trackback/

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)