Durerile de spate se pot vindeca prin eliberarea supărărilor

Eu nu sunt niciodată supărată din motivul la care n-am gândit inițial

Cei mai mulți dintre oameni au un sistem de convingeri bazate pe experiențele lor din trecut şi pe percepțiile simțurilor lor fizice. Te-ai gândit vreodată că noi credem numai ceea ce vedem? Sau, după cum spunea odată comicul Flip Wilson: ,,Ceea ce vezi, aia obții”.

Dat fiind că simțurile noastre fizice par să transmită creierului nostru informații provenite din lumea exterioară, noi ajungem să credem că starea noastră de spirit este controlată în intregime de feedbackul pe care îl primim din exterior. Această convingere ne face să credem că suntem entități separate şi izolate într-o lume lipsită de griji şi fragmentată. În final, rămânem cu impresia că suntem supărați, deprimați, anxioşi sau speriați din cauza lumii exterioare. Acest sistem de convingeri porneşte de la premisa că lumea exterioară reprezintă cauza, iar starea noastră de spirit efectul.

Îți propun să vedem ce s-ar întâmpla dacă am porni de la premisa că lucrurile se petrec exact pe dos şi că acest sistem de convingeri este inversat.

Ce s-ar întâmpla, aşadar, dacă am crede că lumea pe care o percepem este determinată de gândurile noastre, respectiv că gândurile noastre reprezintă cauza, iar lumea exterioară efectul? La prima vedere, această idee pare neverosimilă şi nenaturală dar dacă am adopta această perspectivă, ar deveni dintr-o dată inutil să mai învinovățim lumea exterioară sau ființele care o populează pentru suferințele şi pentru durerea pe care le experimentăm noi. Astfel spus, percepțiile noastre exterioare ar deveni ,, o oglindă care reflectă realitatea noastră interioară şi nu o realitatea în sine”.

Îți reamintesc în această direcție de metafora de mai devreme în care spuneam că mintea este la fel ca o cameră de luat vederi care proiectează starea noastră de spirit asupra lumii exterioare. Atunci când mintea noastră este plină cu gânduri negative, noi percepem lumea exterioară şi pe ceilalți oameni în culori întunecate şi sumbre. În schimb, dacă mintea noastră este împăcată şi senină, lumea şi oamenii ne apar  în culori luminoase şi dintr-o perspectivă plăcută. Astfel, noi avem obțiunea de a ne trezi dimineața şi de a vedea o lume prietenoasă, prin simpla opțiune de a o privi printr-un filtru care nu lasă să treacă altceva decât vibrația Iubirii.

Din acest punct de vedere, noi putem renunța să mai încercăm să controlăm lumea exterioară, făcând în schimb un efort continuu de a ne controla lumea interioară, prin alegerea gândurilor care ne trec prin minte. Starea de pace interioară începe cu propriile noastre gânduri, după care se proiectează asupra lumi exterioare. Ea reprezintă cauza, iar percepția senină a lumi exterioare reprezintă efectul.

Noi avem puterea de a înlocui gândurilor de supărare, de depresie sau de teamă cu gânduri senine, care ne induc o stare de pace interioară.

Eu nu sunt tentată să cred că sunt supărată din cauza faptelor altor oameni sau din cauza circumstanţelor şi evenimentelor exterioare pe care nu le pot controla.

Supărarea mea se poate manifesta sub formă de mânie, gelozie, depresie, sub forma resentimentelor. În realitate, toate aceste emoţii reprezintă forme exterioare ale fricii care mă stăpâneşte în interior. Dacă aş recunoaşte că am întotdeauna opţiunea de a alege între Iubire şi teamă, nimic nu mă va mai putea supăra vreodată.

Exemplu

Mulţi ani la rând am suferit din cauza unor dureri cronice de spate.

În toţi aceşti ani nu am putut juca tenis, nu m-am putut ocupa de grădinărit şi nu am putut face foarte multe alte lucruri care mă pasionau. Am fost internată de mai multe ori în spital, ba chiar am fost pusă să aleg între a-mi face sau nu operaţie la coloană pentru corectarea unui disc vertebral. Am optat pentru a nu face operaţia.

În această perioadă am fost convinsă că supărarea mea interioară se datorează durerii şi neplăcerilor asociate cu ea. Intr-o bună zi, vocea interioară mi-a spus că deşi sufeream din cauza unui sindrom organic al spatelui, eu eram cea care îmi cauzam singură durerea de care sufeream. De atunci, am devenit din ce în ce mai conştientă şi mi-am dat seama că durerea mea de spate se înrăutăţea de fiecare dată când trăiam o stare de stres emoţional, dar mai ales atunci când mă temeam sau când eram foarte supărată pe cineva. Pe scurt, supărarea mea nu se datora motivului la care mă gândeam iniţial, adică la durerea mea de spate.

Pe măsură ce am învăţat să renunţ la supărările mele prin practicarea iertării, durerile mele de spate au dispărut. La ora actuală, pot practica toate activităţile care îmi sunt atât de dragi, pe care le iubesc şi care mult timp nu le-am putut face din cauza durerilor de spate.

Iniţial, eu am crezut că sunt supărată din cauza durerilor de spate. În final, mi-am dat seama că supărarea mea se datora de fapt unor relaţii personale nevindecate din trecut. 

Eu m-am autoconvins că trupul controlează mintea, iar acest lucru m-a impiedicat să îmi dau seama că adevărul este exact pe dos. Nu am nici ceea mai mică îndoială că foarte mulţi oameni care suferă de dureri de spate îşi pot vindeca aceste dureri dacă se vor elibera de supărările lor, de vinovăţie şi de temeri, practicând iertarea de sine şi iertarea semenilor lor. În acest fel, ei se vor putea vindeca singuri.

Ori de câte ori eşti tentat să cazi pradă unui gând de teamă, aminteşteţi că, dacă doreşti, tu poţi experimenta în locul lui un gând de iubire.

Jerry G. J.

Please follow and like us:
20

1 Comments

  1. Savin Nicoletasays:

    Bună seara. Ce pot face dacă sufăr de anemie? De când eram mica am această problemă. Mulțumesc mult. Citesc toate postările dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

TrackBack URL

http://rubinuliubirii.com/durerile-de-spate-se-pot-vindeca-prin-eliberarea-supararilor/trackback/

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)