Eliberarea de ataşamente

Ataşamentul este legatura, relația emoțională foarte puternică dintre doi oameni, atractie puternică, atractie irezistibilă față de cineva sau de ceva, la nivelul pshic, afectiv şi sufleteşte.

Ataşamentul înseamna stagnare, frica de schimbare şi de nou.

Atașamentul emoțional poate însemna multe lucruri, de la afecțiunea emoțională la atașamentul fizic.

Cum să eliberezi atașamentele
 Ataşamentul este bagajul nostru transportat din relațiile anterioare la un moment dat sau altul. Fie că este vorba de o iubire trecută, de o prietenie sau chiar de un membru al familiei, noi purtăm bagajul din aceste relații cu noi. Și poate afecta tot ceea ce facem. Tot.

Problema nu este de fapt bagajele în sine, ci modul în care permitem ca bagajele să ne definească. Putem să ne dăm seama cine suntem independenți de bagaje sau dacă bagajele au fost create.

Cine suntem?

Dacă bagajele definesc cine suntem, atunci ne datorăm să ne eliberăm de noi. “Lasați-l să dispară”. Dar lăsând-o să meargă este mult mai dificilă decât sună. Renunțarea la ceva pe care l-am purtat cu noi de ceva timp nu este ceva ce se întâmplă peste noapte. Dar este posibil.

Iată câteva modalități prin care să ne putem ajuta să începem procesul de eliberare a bagajelor noastre din viața noastră, deciziile pe care le luăm și relațiile noastre existente.
Cum se elibereză atașamente din relațiile anterioare.


Fiți dispuși să eliberați atașamentul
De ce ținem de aceste bagaje este – diferit pentru toată lumea. Am putea să-l folosim pentru a ne proteja de rănile viitoare, am putea să-l folosim pentru a ne ajuta să acționăm, să-l folosim pentru a ne permite să simțim anumite emoții și am putea să-l folosim pentru a ne împiedica să mergem înainte. Orice acțiune motivată de bagajele pe care le păstrăm nu ne slujește.

Deseori dorim să eliberăm bagajele, când într-un fel sau altul persoana ne dă ceva ce credem că avem nevoie. Știm că nu este sănătoas, dar la un anumit nivel ne păstrăm justificarea față de noi înșine. Renunțarea la bagaje este grea și nu se întâmplă peste noapte, dar trebuie să începem cu afirmația că ,,este ceea ce trebuie să facem.”


Jurnal
Ar trebui să începem să ne scriem gândurile, convingerile și comportamentele care ne afectează starea de spirit. Fii sincer și scrie doar ceva care îți vine în minte. Creați o zonă fără judecăți în care suntem capabili să fim reali cu noi înșine. Pe măsură ce continuăm să scriem, vom începe să observăm modele declanșatoare. Declanșează că putem începe să recunoaștem și să ne schimbăm.


Provocați povestea
Noi scriem povestea vieții noastre din perspectiva noastră. În cazul în care povestea nu contribuie pozitiv la realitatea noastră actuală, depinde de noi să o contestăm. Povestea noastră este din punctul nostru de vedere, așa cum ar trebui să fie. Dar pentru a începe să renunțăm la bagaje, este util să faceți un pas în afara povestirii noastre și să o scrieți dintr-o altă perspectivă. O altă perspectivă ne ajută să eliberăm emotiile copleșitoare pe care le simțim și ne poate ajuta să ne despărțim de poziția pe care o are asupra noastră.


Găsiți pozitivul
Fiecare relație servește un scop în viața noastră, chiar și în cele rele. Scopul nostru ar trebui să fie să găsim ceva pozitiv care să ne ajute să ne reamintim cum privim relația.

Poate că relația a ajutat la definirea comportamentelor acceptabile, poate că ne-a ajutat să devenim mai puternici și mai rezilienți, poate că ne-a ajutat să devenim mai recunoscători pentru momentele mici. Putem doar să începem să renunțăm odată pentru totdeauna şi să nu ne mai concentrăm atenția asupra celor răi și ne schimbăm accentul pe căptușeala de argint, oricât de mică ar fi.

Bucurați-vă de alții cu bunătate
Este ușor să tratăm oamenii cu bunătate, dar să facem un scop să tratăm pe toți cu bunătate – chiar și pe cei mai puțin merituoși. Acest lucru ne schimbă accentul de la comportamentele răului trecut la cele bune în viitor. Când încetăm să lăsăm comportamentele rele ale relațiilor din trecut să determine acțiunile noastre viitoare, putem începe să renunțăm.

Vizualizați propria ta versiune de Happy

Când începem să ne separăm de bagaje, este important să vedem ce arată fericirea noastră fără ea.

Cum simțim și acționăm în relațiile noastre cu ceilalți. Cum ne face să ne simțim singuri în timpul nostru liber? Cum luăm decizii fără ca bagajele să fie influențate?

Odată ce avem o viziune clară asupra vieții, fără a fi dependentă de bagajele noastre, este mai ușor să facem alegeri cu privire la viitor în mintea noastră.

Eliberați așteptările
Când începem să acționăm independent de bagajele noastre, este important să progresăm cu așteptările. Asteptarile noastre ne vor mentine legata de comportamentul relatiilor noastre anterioare. De multe ori avem așteptări, dintre care unele sunt nerealiste, fără să o realizăm. De aceea jurnalizarea este atât de importantă. Veți deveni conștienți de momentul în care bagajele intră.

E bine să fii puțin obosit de acest proces. Avem o mare emoție și poate fi dureros să trecem prin ea. Dacă vom continua să ne menținem fără să ne confruntăm cu ea, ea va afecta tot ceea ce facem. Nu așteptați până când există riscul de a pierde ceva minunat pentru a elibera bagajele.

Ataşamentul este o formă a controlului în care identitatea ta devine ataşată de realitatea fixată într-un anumit mod.

Incapacitatea de a iubi transformă iubirea în ataşament, iar ataşamentul ne obligă să uităm de Dumnezeu.

A-ți ataşa identitatea de lucruri din exterior este o expresie a ataşamentului de a te simți imcomplet şi imperfect în ceea ce eşti.

Există o dorință naturală de a te simți ÎNTREG, pentru că integritatea este sentimentul DIVINITĂȚII tale.

Atunci când eşti rănit, zona ființei tale pe care o acoperi este închisă în ființa ta, în iluzie, nu în Divinitate.

Începi să experimentezi pierderea acelei părți a ființei tale cu ceva care lipseşte din viața ta, iar rana se simte ca o ruptură.

A renunța la ataşament înseamnă să permiți rănilor să respire, să se vindece şi să fie reintegrate în ființa ta.

Deşi renunțarea la ataşamente s-ar putea să fie foarte dureroasă, nu este durerea pierderii, este durerea pe care ai închis-o atunci când a fost creată, rana inițiată.

Înăuntrul rănii este o parte a stării tale de a fi care încearcă să fie din nou întreagă, la fel cum tu îți cauți propria integritate.

Aşadar, ataşamentul este o cale de a nu-ți trata rănile.

Remediul trebuie să fie capabil să renunțe la ataşamente să Elibereze nevoia aici pentru acest rezultat special să fi fericit.

Este un mod de a-ți folosi energia pentru a menține realitatea statică, în loc să accepți revelația, expansiunea.

Revelația ta duce inevitabil la rănile tale, astfel încât ele să poată fi vindecate.

Nu ezistă nicio rană pe care să nu ai suficientă putere de a o vindeca.

A-ți vindeca rănile înseamnă a păşi în realitatea conştientă a integrității tale.

Tu eşti desăvărşit prin tine însuți.

În momentul în care eliberezi ataşamentele vor exista multe lucruri care vor pleca din viața ta.

Ghidul Zen Habits pentru a renunța la atașamente De Leo Babauta

Metoda Zen Habits

Am găsit din ce în ce mai mult că Buddha a avut dreptate: aproape toate luptele noastre, de la frustrări la anxietate, de la furie la tristețe, de la durere la îngrijorare, toate rezultă din același lucru …

Luptele provin din faptul că sunt prea strâns atașate de ceva.

Când suntem îngrijorați, suntem strâns atașați de modul în care ne dorim lucrurile, mai degrabă decât să ne relaxăm în a accepta ceea ce s-ar întâmpla când vom depune toate eforturile. Când suntem frustrați cu cineva, este pentru că suntem atașați de modul în care vrem să fim, mai degrabă decât să-i acceptăm ca fiind minunatul om minunat. Când le amânați, suntem atașați de lucruri ușoare și confortabile (cum ar fi distragerea atenției), mai degrabă decât să acceptăm acest lucru pentru a face ceva important, trebuie să împingem în disconfort. Şi aşa mai departe.

OK, dacă sunteți gata să acceptați; că prea atașat, agățându-se prea strâns, este cauza luptelor noastre … atunci răspunsul este simplu, nu-i așa? Desfaceți atașamentele. Renunță.

Mai ușor de zis decât de făcut. Oricare dintre noi care am încercat să renunțăm la atașamente știe că nu este atât de ușor în practică. Când mințile noastre se agață strâns, nu vrem să renunțăm. Chiar într-adevăr, ne dorim cu adevărat lucrurile.

Deci, care este răspunsul? În acest scurt ghid, vom examina câteva practici care vă vor ajuta în acest sens.

Exempe practicice

Putem ajuta la dizolvarea acestor atașamente cu câteva practici diferite:

Meditaţie.

Meditația este pur și simplu stând liniștită și încercarea de a acorda atenție momentului prezent – fie că este respirația, corpul sau ceea ce este în jurul tău chiar acum. Ceea ce veți găsi este că mintea dvs. se îndepărtează de momentul prezent, atrăgând atenția asupra viitorului, planificării, amintirii lucrurilor din trecut.

În meditație, în practică să renunțați la aceste mâni , atașamente, observând ceea ce face mintea ta și renunțând, revenind la momentul prezent. Acest lucru se întâmplă din nou și din nou, așa că te descurci bine. Este ca o memorie musculară după ce o faci de sute, de mii de ori. Afli că de orice ai fost atașat este pur și simplu o poveste, o narațiune, un vis. Nu este atât de greu, doar un pic de nor, care poate fi suflat de o briză.

Compasiune.

În această meditație, doriți să puneți capăt suferinței voastre sau să puneți capăt suferinței altora. Ceea ce se întâmplă este că această dorință te transformă de la a fi blocat în atașamentul tău, de a găsi o inimă caldă pentru a topi atașamentul și a găsi o cale de al ușura. Veți deveni mai mare decât povestea voastră, atunci când doriți ca suferința voastră să se termine. Și când dorești să se sfârșească suferința celorlalți, te conectezi cu ei, vezi că suferința ta este la fel ca a lor, înțelegi că ești în asta împreună. Ceea ce se întâmplă este că atașamentele și povestile devin mai puțin importante, nu este o afacere atât de mare, pe măsură ce vă conectați cu alții în acest fel.

   Interdependenţă.

Încearcă să meditezi nu numai la dorința de a sfârși suferința celorlalți (și pe tine însuți), ci și pentru ca ceilalți să fie fericiți. Toți ceilalți, indiferent dacă vă plac sau nu. Din nou, prin acest lucru, începeți să vedeți că sunteți toți conectați în suferința voastră și în dorința voastră de a fi fericiți. Nu ești atât de separat de ei. Nu sunteți separati, ci interdependenți. Această conexiune cu alții vă ajută să fiți mai puțin atașați și mai liniștiți de viață.

Acceptarea.

În inima lucrurilor, atașamentul nu înseamnă că nu dorește ca lucrurile să fie așa cum sunt. Vrei ceva diferit. Asta pentru că este ceva despre momentul prezent, despre persoana din fața ta, despre tine, despre care nu-ți place. Meditând, practicând compasiunea și interdependența, puteți începe să aveți încredere că lucrurile sunt în regulă așa cum sunt ele. S-ar putea să nu fie “ideale”, dar ele sunt în regulă. Frumoase chiar. Și începeți să deveniți mai conștienți de respingerea continuă a momentului prezent și de deschiderea spre actualitatea acestui moment. Din nou și din nou, aceasta este practica, deschiderea și investigarea momentului cu curiozitate, acceptându-l așa cum este.

Expansivitate.

Toate aceste practici duc la o minte mai expansivă, care nu este concentrată atât de puțin pe povestea ei mică despre cum ar trebui să fie lucrurile, nu atât de concentrată pe micile ei dorințe și aversiuni, dar le poate vedea pe acestea ca parte a unei imagini mai mari. Mintea poate ține aceste mici dorințe și multe altele. Este un spațiu larg deschis, ca un ocean albastru sau un cer albastru viu, iar atașamentele mici sunt doar o parte din el, dar pot vedea și suferința altora și atașamentele lor, poate vedea momentul prezent în toate defectele sale. O frumusețe glorioasă să fie prezent cu toate acestea odată. Practicați această expansivitate chiar acum.

Modul de abordare a atașamentelor nu este simplu și necesită practică.

Meditează zilnic, concentrându-se pe respirație pentru câteva minute în fiecare dimineață. A se vedea suferința și povestea și atașamentele pe care le meditați. 

Toate aceste lucruri şi-au îndeplinit rolul şi sunt gata să meargă mai departe.

Sunt experiențele pe care le mențineai artificial, prin efortul tău.

A elibera ataşamentul înseamnă a înfrunta realitatea cu claritate şi a o accepta să fie ceea ce este.

Asta înseamnă să accepți în viața ta experiența de a fi încurajat de Iubire.

Înseamnă să trăieşti experiența prin claritatea iubirii pentru ființa ta.

Sursa.

Zen Habits Beginner’s Guide to Mindfulness short ebook.

powerofpositivity.com

Please follow and like us:
20

18 Comments

 1. Howdy! This is my first visit to your blog! We are
  a collection of volunteers and starting a new initiative in a community
  in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on.
  You have done a extraordinary job!

 2. Hi there, all the time i used to check webpage posts here early in the morning, since i like to
  gain knowledge of more and more.

 3. Thanks for your personal marvelous posting!
  I certainly enjoyed reading it, you might be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and may
  come back from now on. I want to encourage you to definitely continue your great posts, have
  a nice morning!

 4. I am really glad to read this blog posts which contains plenty of helpful information, thanks for providing these
  kinds of information.

 5. whoah this weblog is fantastic i love reading your articles.

  Keep up the good work! You recognize, many individuals are looking round for this information, you could aid them
  greatly.

 6. Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire
  actually enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your
  augment and even I achievement you access consistently quickly.

 7. Hi, I think your site may be having internet browser compatibility problems.
  When I look at your blog in Safari, it looks fine however when opening in IE, it’s got
  some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up!
  Besides that, wonderful blog!

 8. If some one wishes to be updated with newest technologies after that he must be pay a visit this web page and be up to date daily.

 9. This post provides clear idea in favor of the new viewers of blogging, that truly how to do
  running a blog.

 10. Hello there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
  Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty
  fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do
  you have any ideas or suggestions? Appreciate it

 11. Can I simply just say what a comfort to find someone that
  actually knows what they are talking about on the internet.

  You actually realize how to bring a problem to light and make it important.
  More people must read this and understand this side of the story.
  I was surprised you are not more popular since you surely possess the gift.

 12. I am no longer certain where you are getting your information, however great topic.
  I needs to spend a while studying much more or figuring
  out more. Thank you for fantastic information I was searching for this information for my mission.

 13. Hi there colleagues, how is the whole thing, and what you would like to say regarding this
  piece of writing, in my view its in fact awesome designed for me.

 14. Fantastic beat ! I would like to apprentice at the
  same time as you amend your website, how could i subscribe for a blog web site?
  The account aided me a applicable deal. I had been a little
  bit acquainted of this your broadcast provided vivid clear idea

 15. Your style is very unique compared to other folks I’ve read stuff from.
  Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just book
  mark this page.

 16. It is actually a nice and helpful piece of information. I am
  satisfied that you shared this helpful information with us.

  Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

TrackBack URL

http://rubinuliubirii.com/eliberarea-de-atasamente/trackback/

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)