Eliberarea de nevoie

Personal, îmi place la nebunie să aflu ,,cum”.Toate teoriile din lume sunt inutile dacă nu ştim cum să le aplicăm în vederea schimbării. Personal, am fost întotdeauna o femeie pragmatică şi am simțit de când mă stiu nevoia şi curiozitatea de a afla ce trebuie să faci pentru a schimba lucrurile în bine şi lucrurile bune în foarte bune.

Eliberarea de nevoie

Uneori, atunci când încerci să te eliberezi de un tipar mental, situația pare să se înrăutățească o vreme. Acest lucru nu reprezintă un semn rău, ci un indiciu că lucrurile încep să se schimbe, că afirmațiile tale dau rezultate şi că trebuie să continui.

Exemple:

  • Dacă lucrezi pentru prosperitate mai mare, este posibil să-ți pierzi portofelul.
  • Dacă lucrezi pentru armonizarea relaței tale de cuplu, este posibil să te cerți cu partenerul tău.
  • Dacă lucrezi pt sănătate, este posibil să răceşti.
  • Dacă lucrezi pentru experimentarea talentelor şi capacitățilol tale creatoare, este posibil să fii concediat.

Uneori, problemele noastre iau o întorsătură diferită, iar noi începem să înțelegem mai multe lucruri. De pildă, să spunem că încerci să te laşi de fumat şi îți spui: ,,Îmi propun să mă eliberez de nevoia de a fuma.” Pe măsură ce progresezi, constați că relațiile tale interumane devin din ce în ce mai dezarmonioase.

Nici în acest caz nu trebuie să disperi, întrucât este un indiciu evident că schimbarea a început.

În schimb, îți poți pune întrebări de genul: ,,Nu cumva doresc să renunț la relațiile mele dizarmonioase? Nu cumva fumul de țigară îmi crea o creață mentală care mă impiedica să văd cât de neplăcut erau aceste relații? De ce mi-am creat aceste relații?

Poți constata astfel de țigările erau doar un simplu esterior, nu principala cauză a lucrurilor. Înțelegerea  pe care ți-o dezvolți acum te poate elibera pe mult mai multe planuri.

De pildă, începi să înțelegi şi să îți propui deschis,, Doresc să mă eliberez de nevoia mea de a mă angrena în relații dezarmonioase.”Ajungi astfel să îți dai seama că principalul motiv pentru care simței disconfort era acela că ți se părea că ceilalți oameni te critică tot timpul.

Ştiind că tu eşti acela care îşi creează întotdeauna experiențele de viață, începi să lucrezi cu o nouă afirmație,, Îmi propun să mă eliberez de nevoia de a fi criticat.”

În timp ce te gândeşti la criticile celor din jur, îți dai seama că în copilărie ai fost foarte mult criticat. De aceea, copilul din tine nu se simte ,,acasă” decât atunci când este criticat. Pentru a-ți ascunde această tendință, tu ți-ai creat ,,o perdea de fum.”

Următorul pas ar putea fi o altă afirmație: ,,Îmi propun să îl iert pe…” Dacă vei continua cu toate aceste afirmații, s-ar putea să descoperi că țigările nu te mai atrag deloc şi că oamenii din viața ta nu te mai critică. Abia atunci vei putea spune că te-ai eliberat în sfârşit de această nevoie.

Aceste procese nu sunt foarte simple şi pot dura o vreme. Dacă vei persevera însă cu blândețe şi dacă îți vei acorda zilnic câteva momente de reflecție, vei putea găsi toate răspunsurile de care ai nevoie. Inteligența care reprezintă esența ființei tale este aceeaşi inteligență care a creat această planetă. Ai încredere că Ghidul tău Interior îți va releva tot ce trebuie să ştii.

Exercițiu: Eliberarea de nevoie

Acest exercițiu se face alături de o persoană sau dacă eşti singur, acest exercițiu se face în fața unei oglinzi – una mare, de preferință.

Gândeşte-te pentru o clipă la un aspect din viața ta pe care doreşti să il schimbi. Du-te apoi la oglindă şi priveşt-te în ochi. Spune cu voce tare: ,,Îmi dau seama că mi-am creat singur această problemă şi doresc să mă eliberez de tiparul mental aflat în subconştientul meu care este responsabil pentru menținerea ei.”Afirmă acest lucru de mai multe ori, cu convingere.

Dacă ai lucrezi alături de un partener, roagăl pe acesta să îți spună dacă este de părere că ai fost foarte sincer. Scopul exercițiului ar fi să îți convingi partenerul de seriozitatea declarației tale.

Dacă eşti singur, întreabă-te cât de serios ai rostit declarația anterioară. Convinge-te singur în fața oglinzii că de data aceasta te simți cu adevărat pregătit să ieşi din sclavia trecutului.

Ajungi în acest punct, mulți oameni se sperie, întrucât nu ştiu CUM să se elibereze de problema lor. Ei se tem să se angajeze într-un proces a cărui finalitate nu o cunosc, întrucât nu dețin toate răspunsurile. Acesta este doar un ultim obstacol ridicat în calea ta de egoul care opune rezistență. Treci peste argumentele sale şi mergi liniştit mai departe.

Unul din aspectele cele mai sublime ale acestui proces este că noi nu trebuie să ştim ce avem de făcut în continuare. Singurul lucru de care avem nevoie este voință (dorința fermă) de a ne elibera inteligența Universală sau subconştientul nostru va avea grijă de detalii. Subconştientul ține cont de toate cuvintele tale, iar punctul de putere se află în momentul prezent. Gândurile din mintea ta şi cuvintele pe care le rosteşti în accest moment îți determină viitorul.

 Citeste aici si Iertarea. Detașarea de trecut.

Louise

Please follow and like us:
20

Comments are closed.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)