Eliberarea interioară. Singurul lucru pe care îl poți controla cu adevărat este modul tău curent de a gândi

Mintea ta este un instrument.

Mintea ta trebuie să fie prima care ajunge la destinație, dacă şti unde vrei şi ai voința necesară, viața te va duce exact unde îți doreşti.

În totalitatea ei, ființa ta înseamnă mult mai mult decât mintea conştientă (egotică). Chiar dacă la ora actuală ți se pare că mintea ta conştientă conduce întregul spectacol, acest lucru se datorează exclusiv faptului că aşa ți-ai antrenat-o. Ea nu reprezintă altceva decât un instrument, care poate fi folosit aşa cum doreşti.

Felul în care îți foloseşti la ora actuală mintea ține doar de obijnuință, şi orice obişnuință poate fi schimbată dacă îți doreşti cu adevărat.

Linişteşte-te pentru o clipă flecăreala mentală, dialogul interior şi gândeşte-te la această idee: ,,Mintea ta este un instrument pe care îl poți folosi aşa cum doreşti.”

Gândurile pe care optezi îți creează experiențele de viață. Dacă porneşti de la premisa că va fi dificil să îți schimbi o obijnuință mentală sau modul de a gândi, acest lucru se va adeveri, dar numai datorită convingerii tale. Dacă ai porni de la premisa că: ,,Îmi este tot mai uşor pe zi ce trece să aduc modificările dorite în viața mea”, această afirmație s-ar adeveri la rândul ei.

Controlul propriei minți

Există înlăuntrul tău o putere incredibil de inteligentă, care reacționează în permanență la gândurile şi la cuvintele tale. Dacă vei învăța să îți controlezi mintea printr-o alegere conştientă a gândurilor, tu vei putea fi la unison cu această putere.

Nu porni de la premisa că mintea ta deține controlul. Tu eşti cel care deține controlul asupra ei. Renunță la vechiul tău mod de a gândi.

Dacă vechiul tău mod de a gândi încearcă să revină în forță şi îți spune: ,,Îmi este atât de greu să mă schimb”, preia controlul asupra minții tale şi spune-ți: ,,Optez pentru a crede că îmi este din ce în ce mai uşor să fac aceste schimbări.”

Este posibil să ai nevoie de mai multe astfel de conversații cu mintea ta înainte ca ea să recunoască faptul că tu deții controlul asupra ei şi să facă aşa cum îi spui.

Singurul lucru pe care îl poți controla cu adevărat este modul tău curent de a gândi.

Gândurile tale de altădată au dispărut. La ora actuală, singurul lucru pe care îl mai poți face este să trăieşti experiențele pe care le-au generat ele. În schimb, modul tău curent de a gândi se află în totalitate sub controlul tău.

Exemplu:

Dacă ai un copil mic căruia i-ai permis foarte mult timp să stea noaptea oricât de târziu doreşte, după care iei decizia bruscă de a-i impune să se culce la ora 9:00 seara, cum crezi că se va simți în prima noapte? Cu siguranță, el se va revolta împotriva acestei reguli, aşa că va țipa şi va da din picioare, făcând tot ce îi va sta în puteri pentru a se culca. Dacă vei ceda, copilul va obține controlul asupra ta şi nu-l vei putea convinge niciodată să facă aşa cum doreşti tu.

În schimb, dacă îți menții calm decizia şi insişti cu fermitate că aceasta este noua lui oră de culcare, mai devreme sau mai târziu revolta lui va înceta.

După două sau trei seri dificile, copilul se va obijnui cu noua lui oră de culcare.

La fel se petrec lucrurile şi cu mintea ta. La început, ea se va revolta, şi acest lucru este normal. Ea a fost antrenată să se comporte într-un anumit fel şi nu îi convine nicio schimbare.

Tu eşti cel care deține frâiele controlului asupra ei. De aceea, dacă vei rămâne ferm pe poziție, în scurt timp vei începe să gândeşti altfel. Vei trăi chiar o stare euforică, stiind că nu mai eşti victima neputincioasă a gândurilor tale, ci stăpânul absolut al acestora.

Exercițiu: Eliberarea interioară

În timp ce citeşti acest paragraf, respiră profund.

Pe expirație, relaxează-ți întregul trup de tensiuni.

Conştientizează la la început relaxarea capului, a frunții şi a feței. Capul nu trebuie să fie tensionat pentru a putea citi în continuare.

Lăsa-ți apoi limba, gâtul şi umeri să se relaxeze.

Poți ține în mâini o carte inclusiv dacă eşti relaxat; nu trebuie neapărat să o strângi cu forță. Fă acest lucru chiar acum.

Lăsa-ți apoi spatele, abdomenul şi zona pelviană să se relaxeze.

În final, relaxează-ți picioarele şi tălpile. Respiră adânc şi calm.

S-a produs cumva o schimbare majoră în corpul tău de când ai citit ultimul paragraf? Observă cât de multe tensiuni erau acumulate în corpul tău.

Dacă ai putut face acest lucru în cazul corpului, cu siguranță îl poți face şi în cazul minții.

Aşează-te într-o poziție confortabilă. Relaxează-te şi spuneți:

,,Doresc să mă eliberez.

Renunț la toate tensiunile.

Renunț la teamă.

Renunț la mânie.

Renunț la vinovăție.

Renunț la tristețe.

Renunț la vechile mele limitări.

Renunț la toate aceste lucruri.

Mă simt împăcat cu mine însumi şi cu viața mea.

Mă simt în siguranță.

Repetă de două-trei ori acest exercițiu. Bucură-te de senzațiile produse de acest proces de eliberare interioară.

Repetă exercițiul ori de câte ori simți că gândurile legate de rezistență îți invadează din nou mintea. Noua stare interioară nu va putea să devină o rutină peste noapte.Va trebui să o cultivi o vreme îndelungată. Dacă vei începe întotdeauna lucrul interior cu instaurarea acestei stări de pace mentală, afirmațiile vor prinde mult mai uşor rădăcini în subconştientul tău, pentru că vei deveni mult mai deschis şi mai receptiv față de ele. Nu trebuie să te lupți cu schimbarea, să fii stresat sau tensionat. Este suficient să te relaxezi şi să afirmi ceea ce doreşti. Aceasta este calea cea mai uşoară care conduce către schimbare.

Louise L. Hay

Please follow and like us:
20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

TrackBack URL

http://rubinuliubirii.com/eliberarea-interioara-singurul-lucru-pe-care-il-poti-controla-cu-adevarat-este-modul-tau-curent-de-a-gandi/trackback/

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)