Gănduri la început de an.

E primul gând pe care îl scriu anul, 2018…

Este primul articol pe care îl scriu, la început de an!
M-am analizat și mi-am facut O listă, pentru început de an, ca să îmi observ trăirea de anul trecut…

Am regretat timpul pierdut… pe care l-aș fi putut dedica mai mult pe genunchi…
Mi-am regretat greșelile… pe care le-aș fi putut evita, dar nu am făcut-o.
Am regretat faptul că am judecat fără să cunosc îndeajuns… și chiar dacă aș fi cunoscut, judecata nu îmi aparține… totuși, am judecat.
Am regretat momentele în care am căutat orice fel de motiv pentru a mă absolvi pe mine… și a învinovații pe altul.

Am regretat timpul pe care l-am dedicat persoanelor toxice, din viata mea.

Am regretat ca nu am avut CURAJUL sa-mi traiesc propria viata ASA CUM VREAU EU, sa-mi iau deciziile in functie de ce simt eu si de ce imi doresc eu, nu sa traiesc dupa asteptarile celorlalti pentru a le face pe plac.

Am regretat timpul care nu l-am dedicat mai mult citirii… sau în care nu am scris mai multe articole pe blogul, Rubinul Iubirii.

Regret și acum, iluziile pe care le-am acceptat în viața mea de-a lungul anului ce a trecut, și faptul că nu am avut puterea să renunț la a mai răscoli prin cenușa lor.
Îmi pare rau că nu am privit mai mult norii și asfinținurile de soare.. că nu m-am plimbat prin ploi și nu am stat noaptea privind stelele…

Poate regretele mele, unele… seamănă atât de bine cu regretele tale… sau poate unii dintre voi, a-ți avut un an plin de împlinri… perfect organizat și gândit…

O viata fara prea multe regrete este calea. Fara prea multe regrete insemnand ca am invatat din greselile trecutului si nu le vom repeta pe viitor si ca daca se va mai intampla sa gresim, suntem oameni. Trebuie sa stim sa trecem peste toate erorile care au aparut  in viata noastra.

În acest nou an, dorința mea, este să uit toate regretele și părerile de rau… să învăt din ele dar să nu traiesc cu ele.
Așa că, în acest nou început vreau să investesc tot timpul meu cu rost…

Voi îndrăzni să visez… iar dacă vreodată, visul meu se va sfărma.. voi crede mai mult în Puterea Visului Lui Dumnezeu pentru mine… încredințată ca ceea ce Dumnezeu îmi pregătește este cu mult mai presus decât ceea ce eu am îndrăznit să visez…

Voi căuta performanța în mine, îmi voi pretinde zi de zi mai mult… privind la alții, voi încerca doar să mă încurajez. Nu voi mai compara ceea ce sunt cu ceea ce alții au ajuns să fie…
Într-o zi, mi se va cere socoteală în funcție de talantul ce mi-a fost încredințat, nu în funcție de talantul altora.
Voi îmbrătișa fiecare suflet pe care îl voi întâlni. Voi evita doar să salut și atât. Voi încerca să îl întreb de trăire, voi încuraja, și îmi voi lua ramas bun, fără să uit că acea întâlnire poate fi ultima sau un început frumos de prietenie.

Mă voi smeri mai mult…
Îmi voi îmbrățișa mai mult prietenii, voi petrece mai mult timp cu ei, voi încerca să îi cunosc mai de aproape..

Mă voi bucura
 de prezența oricarei persoane în viața mea, fiindcă scopul existenței oricărui suflet este perfect.
Voi încerca, să fiu o binecuvântare, dacă doresc să fiu binecuvântată.
Voi crede tot ceea ce este curat și pur… voi iubi tot ceea ce vine de sus!

Să stau mai mult pe genunchi, zlinic, în prezența Cerului!
Să citesc în fiecare seară… să mă hrănesc spiritual.
Fiecare zi, vreu să o trăiesc cu bucurie și fericire.

Orice faptă, vreau mai întâi să o gândesc de doua ori…
Vreau să zâmbesc și celui care mă rănește.
Vreau să iubesc.. nu să judec.
Vreau să-mi recunosc mereu greșeala… și să mă sacrific pe mine pentru alții.
Vreau în fiecare zi să îmi așez trăirea în cuvinte, pe hârtie… și apoi,  sa scriu pe blogul, Rubinul Iubirii,în fiecare sfârșit de săptămână să-mi analizez timpul, gândul, faptele și viața!
Vreau astfel, să am sfințenia mai aproape de suflet!
Vreau, ceea ce scriu, să ajungă la sufletele voastre, să scriu mereu, așa încât atunci când voi reciti să mă regăsesc…
Îmi doresc, când alții vor citii ceea ce am scris, să se simta zidiți, întăriți, ridicați, încurajați, motivati… și cu o treaptă mai aproape de CER!

În noul an îmi doresc să evit iluziile… să trăiesc doar din bucăți și margini de Cer!
Voi căuta amintirile, dar nu mă voi adânci în cenușa lor…
Voi păstra câteva minute,pentru a medita în fiecare zi, pentru a privi norii, cerul… păsările… florile… fluturii… … oamenii…

În zilele ploiose nu voi rămâne în casă. Voi căuta prezența Dumnezeului meu, printre stropii reci. Voi umbla prin ploaie…ploaia purifică sufletul.

Prietenilor mei, le voi spune printr-un mesaj, de fiecare dată când voi avea ocazia, cât de prețioasă este prezența lor în viața mea.

Nu voi mai îndrăzni să încerc să renunț, Indiferent câte obstacole apar în viaţă şi indiferent de cei care încearcă să mă descurajeze, să îţi spună că nu este bine ceea ce fac. Nu vreau sa-mi impună nimeni limite, Fac ceea ce simt și cea ce îmi doresc!

In fiecare dintre noi se afla secretul fericirii si toti acei factori care ne pot ajuta sa avem zile din ce in ce mai bune, sa fim optimisti si sa avem puterea, motivatia si increderea sa luptam pentru ceea ce ne dorim.

A fi sincer cu tine si cu ceilalti este o modalitate excelenta de a consolida relatiile cele mai importante, dar si de a-ti creste increderea in tine.

Un motiv cheie pentru care ajungem in acest punct este ca nu petrecem suficient timp ca sa ne gandim la ceea ce ne dorim de fapt de la viata, si nu ne stabilim telurile clare. Este ca si cum ai porni intr-o calatorie fara o destinatie precisa.

Stabilirea obiectivelor este un proces puternic de gandire despre viitorul ideal si de automotivare pentru a transforma viziunea acestui viitor in realitate.

Procesul de stabilire a obiectivelor te ajuta sa alegi unde vrei sa mergi in viata, sa stii exact ceea ce iti doresti sa realizezi, sa stii unde este nevoie sa-ti concentrezi eforturile si cum sa combati distragerile ce pot aparea pe parcurs.

Prin stabilirea unor obiective clare, bine definite, poti masura succesul si iti poti asuma reusitele in indeplinirea lor. In acelasi timp, fiecare succes iti va consolida, de asemenea, increderea in tine insuti, pe masura ce vei constientiza capacitatea de a-ti transorma telurile stabilite in realitate.

Primul pas in stabilirea obiectivelor personale pe viata este sa stabilesti ce anume vrei sa realizezi in viata (sau macar pana la o varsta semnificativa, mai indepartata in viitor).
Stabilirea obiectivelor de viata ofera o perspectiva de ansamblu, care modeleaza toate celelalte aspecte legate de luarea deciziilor.

Alege obiective care sa te motiveze. Acestea trebuie sa aiba legatura cu prioritatile din viata ta, astfel incat sa justifice efortul depus. Gaseste motivele pentru care un obiectiv este important pentru tine – un exercitiu simplu este sa scrii aceste motive ca si cum ai vrea sa convingi pe cineva.

Există ceva asupra căruia timpul nu are putere. Inima omului. Toate celelalte se istovesc, se uzează: puterea ne trădează, capacităţile spirituale se diminuează, memoria slăbeşte. Inima rămâne tânără, ea nu-şi poate pierde capa­citatea de a iubi, este capabilă să rămână larg deschisă pen­tru tot ce este înălţător şi frumos, vibrează la fiecare necaz, la fiecare durere. Inima omului este ca un arbore, care nu se îndoaie în furtună sau pe vreme rea, ci rămâne verde, slo­boade frunze şi flori chiar şi în gerul iernii.

Totuşi sănătatea este cel mai important lucru, fără de care nu te poţi bucura de realizările tale. Doresc şi mie şi dragilor mei sănătate şi fericire. Fericirea pentru fiecare persoană este diferită. Pentru unii fericirea este bunăstarea materială, pentru alţii dragostea sau sănătatea. Pentru mine toate împreună!

Viata noastra este un lung sir de secvente, de etape, de noi inceputuri.In fiecare zi a vietii noastre putem avea sperante, asteptari, dezamagiri, oportunitati, ceva se sfarseste pentru a putea incepe altceva , pentru a ne cunoaste pe noi insine si pe ceilalti.In fiecare zi, invatam ceva nou si redescoperim frumusetea vietii si bucuria de a trai.

Personal mi-am propus sa fiu in anul, 2018, mai recunoscatoare decat in anii trecuti. Nu de alta dar chiar am motive sa fiu astfel. Apoi vreau sa vad partea plina a paharului, solutia si nu problema. Imi propun sa comunic asertiv si doar atunci cand am ceva important de spus.

Vreau sa aduc un plus de valoare oamenilor din jurul meu, sa inteleg mai profund, sa iubesc mai mult.

Este momentul să ne uşurăm şi să ne primenim sufletul pentru noul an, noile planuri, noile vise, pentru că acolo unde este „prea plin” de gânduri, îndoieli, frământări, ura ,nu este loc de vise, speranţe, iubire, viitor.
Să le facem loc deci. Să punem ce este vechi în cufărul anului trecut şi să luăm cu noi experienţa de viaţă CÂŞTIGATĂ şi ceea ce a fost bun, să ne deschidem sufletul şi spiritul spre noul an. Să lăsăm poarta deschisă noilor experienţe, noilor prietenii fără a le contamina cu amintirea experienţelor nereuşite.
Alege să-ți trăiești viața cu optimism și cu umor, alege bucuria și mulțumirea de a fi așa cum ești, cu tot ce ai -asta nu înseamna să nu-ți dorești și altceva!-, fiind responsabil și conștient de frumusețea și măreția vieții, a creației, cu adevărat. Roagă-te, ca să poți primi tot ce-ți dorești și crezi în toate acestea!
Opreşte-te din aceste gânduri şi reflectă la ceea ce este important cu adevarat în viaţă.

Aminteşte-ţi că tu alegi dacă anul care trece a fost un an bun sau unul  rău. Tu dai culoare evenimentelor din viaţa ta cu propria culoare şi poţi transforma ceea ce s-a întâmplat în beneficiul tău.

Este  important să laşi anumite lucruri să treacă, să le laşi în 2017 şi nu din orgoliu sau neputinţă, ci pur şi simplu pentru că acel lucru nu se mai potriveşte în viaţa ta – fă spaţiu pentru ceva nou în anul, 2018!

Iartă şi multumeşte-le pentru ce eşti azi. Iartă-te și mulțumește-te că te-ai orientat spre ceva ce nu te-ai gândit niciodată să se întâmple, când acum un an ai stat în aceleași drumuri încrucișate.

Trăieşte în prezent, nu mai căuta trecutul şi nu te pierde în viziuni ale viitorului. Concentrează-te pe ce este chiar aici, chiar în faţa ta, profită şi bucură-te la maximum de acest moment, moment care ar putea fi tot ce ai.

Profit de această ocazie să va mulțumesc încă odată că v-ați numărat în rândul cititorilor mei de-a lungul anului ce tocmai s-a încheiat, și sper ca Noul An să ne găsească din nou împreună pe întreg parcursul său! Fie ca Noul An să va aducă multe, multe bucurii, sănătate, prosperitate, abundență și fericire în suflet, dăruindu-vă în fiecare zi un motiv pentru a zâmbi. La mulți ani!

Va invit aşadar să vă aşezaţi la birou, să vă deschideţi sufletul şi mintea, să simţiţi, să ascultaţi muzica din lăuntrul vostru şi să scrieţi. Scrieţi gânduri, speranţe şi vise pentru noul an. Scrieţi un NOU ÎNCEPUT.
Va îmbrăţişez cu drag şi vă doresc linişte în suflet şi inspiraţie la „scris”!
Please follow and like us:
20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)