Începe fiecare zi într-o stare de recunoștință și de fericire


Începe fiecare zi într-o stare de recunoștință și de fericire


Îmi încep fiecare zi într-o stare de recunoștință și de fericire. Aștept cu entuziasm aventurile noii zile, știind că totul este bine în viața mea.

În cazul în care copiii ar renunța să mai încerce atunci când se ridică pentru prima dată în picioare şi cad, ei nu ar învăța niciodată să meargă.

Orice lucru nou pe care încerci să il înveți necesită o perioadă de practică pentru a putea fi integrat în viața ta. Louise Hay ne încurajează şi spune că la început ai nevoie de foarte  multă concentrare. Din păcate, unii oaneni optează pentru a considera acest lucru dificil.

Personal, optez pentru a-l considera cât se poate de uşor, la fel ca atunci când înveți ceva nou, de care eşti foarte interesat.

Procesul învățării este întotdeauna acelaşi, indiferent de subiectul ales. Nu contează dacă înveți să conduci o maşină, să dactilografiezi, să joci tenis sau să înveți să gândeşti pozitiv. La început ai ezitări, căci subconştientul tău învată ceva nou cu care nu eşti familiarizat, dar de fiecare dată când reiei procesul de învățare, acesta devine din ce în ce mai uşor, iar practica din ce în ce mai sigură. În mod evident, nu vei fi ,,perfect” încă din prima zi. La început vei face doar ce vei putea.

Orice început este la fel de bun. Important este să începi.

Spune-ți cât mai des cu putință: ,, Fac tot ce îmi stă în puteri.”

Acordă-ți întotdeauna propriul sprijin

Exemplul Louisei, care povesteşte despre prima ei conferință publică, atunci când sa dat jos de pe podium şi-a spus: ,,Louise ai fost minunată. Te-ai descurcat perfect, având în vedere că a fost prima ta experiență de acest fel. Dacă vei mai repeta de cinci-şase ori acest proces, vei ajunge o profesionistă.”

Două ore mai târziu, şi-a spus: ,,Cred că aş putea schimba câteva lucruri, de pildă, cutare şi cutare.” Pe scurt Louise a refuzat să se critice singură.

Dacă Louise ar fi coborât de pe podium şi spunea,, O, ai fost groaznică. Ai făcut cutare şi cutare greşeli”, probabil că ar fi renunțat complet la a două conferință, sau probabil s-ar fi descurcat şi mai rău.” Ținând cont de felul în care a procedat, a doua conferință s-a derulat în mod cert mult mai bine, iar după a şasea conferință se simțea deja o profesionistă.

Caută acțiunii ,, Legii” în jurul tău

Exemplul Loisei

Înainte să se apuce de scris a cumpărat un calculator pe cate l-a numit ,, Doamna mea magică.”

Scrisul la calculator era ceva nou ce trebuia să învețe. Spre uimirea ei, a descoperit că învățarea lucrurului cu calculatorul nu diferă prea mult de procesul de învățare a Legilor Spirituale. După ce a început să înțeleagă principiile după care funcționează calculatorul, acesta a devenit într-adevăr ,,magic” pentru ea. Dacă nu îi respecta legile fie nu se întâmplă nimic, fie calculatorul nu funcționa așa cum şi-ar fi dorit. Pe scurt, el nu era dispus să cedeze niciodată. Oricât de frustrată sa simțit, calculatorul ei aştepta cu nerăbdare să îi învețe legile, după care a devenit extrem de cooperant. Îndemânarea Louisei a venit odată cu practica.

Exact la fel se petrec lucrurile şi cu procesul tău actual de învățare.

Tu trebuie să înveți cum funcționează ,,Legile Spirituale” şi să le urmezi AD LITTERAM.

Legile Spirituale nu se adaptează niciodată în funcție de modul de a gândi al oamenilor. De aceea, va trebui să înveți un limbaj nou, iar atunci când vei reuşi, viața ta va începe să se transforme ca prin magie.

Stimulează-te tot timpul, pentru a învăța mai bine.

Cu cât te vei stimula mai mult de-a lungul procesului de învățare, cu atât mai bine. Iată căteva secrete care ni le sugerează Louise în această direcție:

 • Exprimă-ți recunoştința.
 • Notează în scris afirmațiile.
 • Meditează cât mai des.
 • Bucură-te de exercițiile pe care le practici ( nu le practica din rutină, ca si cum nu ai avea de ales).
 • Schimbă-ți alimenta.
 • Rosteşte cu voce tare afirmațiile.
 • Rosteşte afirmațiile cu intonație, ca şi când ai face o încântație.
 • Acordă-ți întotdeauna suficient timp pentru exercițile de relaxare.

Aplică tehnicile de vizualizare şi stimulează-ți imaginația.

 • Citeşte şi studiază cât mai mult literatura de specialitate.

Practica Louisei de zi cu zi

Exemplu cum se derulează practica Louisei de zi cu zi:

Dimineața, imediat după ce se trezeşte, primele lucruri la care se gândeşte sunt toate motivele pentru care se simte recunoscătoare.

După ce face un duş, face o meditație de circa o jumătate de oră, timp în care îşi rosteşte inclusiv afirmațiile şi rugăciunile.

În continuare, face circa 15 minute de exerciții fizice, de regulă sărituri pe saltea. Uneori practică  programul de aerobică tranzmis la televizor la ora 6:00 dimineața.

După ce a terminat cu aceste exerciții, serveşte micul dejun, alcătuit din fructe, sucuri din fructe şi ceaiuri din plante medicinale. Îi mulțumeşte pământului-mamă pentru această hrană şi le mulțumeşte alimentelor pentru că îi dăruiesc energia lor.

Înainte de prânz, îi place să se aşeze în fața oglinzii şi să rostească afirmațiile cu voce tare. Pe unele dintre ele le intonează ca şi când ar cânta un cântec la modă- de pildă:

 • ,,Louise eşti minunată şi te iubesc.”
 • ,,Aceasta este una dintre cele mai bune zile din viața mea.”
 • ,,Totul cooperează pentru binele meu suprem.”
 • ,,Tot ceea ce trebuie să ştiu îmi este relevat.”
 • ,,Tot ce am nevoie vine la mine.”
 • ,,Totul este bine.”

Prânzul ei este alcătuit de regulă dintr-o salată consistentă. Le mulțumeşte din nou alimentelor pe care le consumă şi le binecuvântează.

Seară, stă pe panta ei înclinată, permițându-i corpului să se relaxeze profund, în timp ce ascultă muzica ei preferată.

Cina ei este alcătuită de regulă din legume fierte în abur. Uneori mănâncă peşte sau pui. Corpul ei funcționează însă mai bine dacă se hrăneşte foarte simplu. Îi place să mănânce cu alte persoane la masă, caz în care se binecuvântează unii pe ceilalți, nu doar mâncarea pe care o consumă.

Tot seara, îşi rezervă de multe ori puțin timp pentru a citi şi studia. Există întotdeauna foarte multe lucruri de învățat. Alternativ, notează pe o foaie de hârtie afirmația cu care lucrează în ziua respectivă de 10-20 de ori.

Înainte de culcare, îşi adună gândurile. Recapitulează evenimentele care s-au întâmplat în ziua respectivă şi îşi binecuvintează fiecare activitate. În final, face afirmația că va dormi profund, astfel încât dimineața să se trezească perfect odihnită, proaspătă şi dornică să înceapă o nouă zi din viața sa.

Sună destul de încărcat, nu-i așa? La început, un astfel de program pare greu de îndeplinit, dar după o perioadă destul de scurtă de timp noul mod de a găndi devine parte integrantă din viața ta, la fel ca baia sau spălatul pe dinți.

Astfel de practici devin automate și comode.

La modul ideal, membrii unei familii ar trebui să practice o bună parte din aceste tehnici la unison. Dacă este posibil, meditează împreună cu ceilalți membri ai familiei tale, sau faceți împreună o binecuvântare înaintea micului dejun, pentru a vă bucura astfel de pace și de armonie.

Dacă nu aveți suficient timp pentru așa ceva, sculați-vă cu toții cu o jumate de oră mai devreme. Te asigur că beneficiile obținute merită acest efort minimal.

Tu cum îți începi ziua?

Care este primul lucru pe care ți-l spui diminața, imediat după ce te trezești?

Cu toții găndim ceva atunci cănd ne trezim din somn.

Cum sunt găndurile tale: pozitive sau negative?

 

 

Please follow and like us:
20

Comments are closed.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)