Legea iubirii. Tot ce dăruiesc, mie îmi dăruiesc


Tot ce dăruiesc, mie îmi dăruiesc


A dărui înseamnă a primi. Aceasta este legea iubirii. Datorită acestei legi, ori de câte ori ne dăruim Iubirea altora persoane noi avem de câştigat, şi tot ceea ce dăruim noi primim în egală măsură. Legea Iubirii are la bază principiul abundenței: Iubirea ne umple în permanență la capacitate maximă, revărsându-se în afara noastră. Rezerva noastră de Iubire nu se epuizează niciodată. Atunci când ne dăruim necondiționat iubirea altor persoane, fără să aşteptăm nimic în schimbul ei şi fără să avem aşteptări, iubirea din interiorul nostru se dilată, se amplifică şi se uneşte cu iubirea din interiorul altor persoane. În acest fel, dăruind iubirea dinlăuntrul nostru, ea nu se diminuează în noi, ci dimpotrivă, creşte, şi astfel toată lumea are de câştigat susține Dr. G. Jampolsky.

Pe de altă parte, legea lumii exterioare afirmă că dacă dăruim ceva, noi avem de pierdut. Astfel spus, dacă dăruim ceva, noi nu mai dispunem de obiectul respectiv, şi deci suferim o pierdere.

Legea lumii exterioare are la baza convingerea în raritate. Ea afirmă că noi  nu putem fi niciodată cu adevărat satisfăcuți, că vom simți întotdeauna golul interior, oricât de mult am încerca să îl umplem prin căutarea Iubirii şi a păcii în formele lor exterioare pe care le considerăm dezirabile.

Singura problemă este că nimic din lumea exterioară nu ne poate satisface vreodată în totalitate şi pe termen nedifinit. Potrivit legii lumii exterioare, noi căutăm în permanență, dar nu găsim niciodată. Din acest motiv, noi considerăm adeseori că bunâstarea noastră lăuntrică s-a epuizat şi că ne aflăm în nevoie. În aceste condiții, noi încercăm să ne împlinim nevoile imaginare folosindu-ne de ceilalți oameni.

Ori de câte ori ne aşteptăm ca alți oameni să ne satisfacă dorințele iar aceştia ne dezamăgesc un lucru inevitabil, noi experimentăm o stare de tulburare şi de agitație interioară. Această tulburare poate lua forma frustrarii, a dezamăgirii, a mâniei, a depresiei sau bolii. În consecință, noi ne simțim prinşi într-o capcană în care ne simțim debusolați, într-o prăpastie adâncă, fără chef de viață, respinşi, limitați sau atacați.

Atunci când ne simțim deprimați, neiubiți şi goi în interior, adevărata soluție nu o reprezintă găsirea unei persoane care să ne ofere Iubirea. Dimpotrivă, singurul lucru care ne poate ajuta într-o asemenea situație este Iubirea acordată de noi înşine unei alte persoane, necondiționată şi fără nici un fel de aşteptări. Oferind această iubire unei alte persoane, noi ne-o oferim de fapt nouă înşine. De aceea, persoana căreia i-o oferim nu ne datorează practic nimic în schimbul ei.

Viziunea distorsionată a lumi exterioare afirmă că nu poți simți iubirea dinăuntrul tău până nu primeşti de la cineva din afară. Legea iubirii este diferită de cea a lumii exterioare. Ea afirmă că iubirea este esența ta şi că oferind iubire altor persoane, tu îți aduci practic aminte cine eşti cu adevărat.

Permite-ți chiar astăzi, chiar acum, să înveți şi să experimentezi LEGEA IUBIRII.

Greşit crezând că îi pot oferi unei alte persoane altceva decât ceea ce îmi doresc mie însumi. Dacă doresc să experimentez starea de pace interioară, iubirea şi iertarea, acestea trebuie să fie singurele daruri pe care le dăruiesc celorlalți oameni. Oferirea Iubirii şi a iertării altor persoane, în locul atacării lor, nu reprezintă un act de caritate din partea mea, ci singura modalitate prin care pot accepta iubirea pentru mine însumi.

Astăzi le voi dărui celor din jur numai darurile pe care doresc să mi le ofer mie însumi.

Please follow and like us:
20

Comments are closed.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)