Măsura adevăratului succes

Măsura adevăratului succes

Este posibil ca unii să replice în felul următor: Exemplu; “Bine, dar domnul Costache a făcut avere vânzând în mod necinstit ulei şi înşelând pe mulţi alţii”.

Eu vă voi răspunde că un astfel de om pare să obţină rezultate minunate pe moment, dar banii pe care i-a câştigat prin fraudă se vor risipi foarte uşor.

Dacă încercaţi să furaţi, vă veţi păcăli singuri, căci veţi induce subconştientului sugestia că sunteţi săraci şi plini de limitări. Aceste sugestii se vor materializa mai târziu în fiinţa, în căminul sau acţiunile voastre.

Ceea ce simţim şi gândim, aceea vom deveni. Chiar dacă cineva a reuşit să se îmbogăţească înşelând, nu înseamnă că a obţinut succesul, căci nu poate fi vorba de succes fără pace lăuntrică.

La ce-i vor folosi acelui om uriaşele lui bogăţii, dacă nu poate dormi noaptea, suferind de sentimentul vinovăţiei sau fiind foarte bolnav? Am cunoscut la Londra pe cineva care mi-a povestit cum a făcut avere din meseria de hoţ de buzunare. Îşi construise o casă de vacanţă în Franţa şi trăia pe picior mare şi în Anglia. Dar, în tot acest timp, era mereu terorizat de teama că va fi descoperit şi arestat de Scotland Yard. Acest sentiment de culpabilitate îi provocase numeroase tulburări interne; mustrările de conştiinţă îl făceau să sufere profund. La un moment dat, nu a mai putut suporta şi s-a predat singur poliţiei. După ce şi-a ispăşit pedeapsa meritată, a luat hotărîrea să se transforme radical, devenind un om cinstit. Imediat şi-a găsit un loc de muncă bun, continuând să trăiască liniştit şi eliberat de angoasă.

O condiţie esenţială în vederea reuşitei, o constituie interesul şi dragostea faţă de munca pe care o depunem. De asemenea, trebuie să fim animaţi de idealuri mai elevate decât simpla dorinţă de a acumula bunuri materiale. Va atinge succesul doar cel care * * Aluzie la cuvintele biblice: “Daţi şi vi se va da. Turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată, clătinată şi cu vârf, căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceeaşi vi se va măsura”. (Luca 6:38) posedă profunzime psihică şi mentală, precum şi putere de înţelegere.

Mulţi dintre marii industriaşi îşi datorează reuşita utilizării puterilor subconştientului lor. În urmă cu câțiva ani, a apărut un interviu dat de un magnat al uleiului. Acesta a dezvăluit faptul ca secretul succesului constă în puterea de a concepe un proiect de la început până la sfârşit, în toate detaliile sale.

De exemplu, închizând ochii, el îşi putea imagina un mare complex pentru fabricarea uleiului, “vedea” trenurile încărcate cu marfă gonind pe linii, “auzea” sirenele fabricilor, “simţea” în nări fumul care ieşea pe coşurile lor. Subconştientul primea aceste sugestii puternice şi le manifesta în realitate. Dacă reuşiţi să vă imaginaţi cu claritate scopul, mijloacele pentru a-l atinge vor apărea într-un mod neaşteptat, prin puterea miraculoasă a subconştientului. Veţi înţelege importanţa acestor trei paşi în dinamizarea energiilor creatoare ale subconştientului, doar aplicîndu-i în orice acţiune pe care o doriţi încununată de succes.

Gândul constituie o forţă colosală, iar dacă i se alătură şi sentimentul lăuntric, trăirea adecvată, atunci devine cu adevărat credinţă şi, după cum spune Iisus: “După credinţa voastră fie vouă!” (Matei 9: 29). Cunoaşterea şi folosirea acestei puteri uriaşe de care dispuneţi, vă va ajuta să vă îndepliniţi orice dorinţă, vă va da încredere în forţele proprii, precum şi un sentiment de plenitudine şi pace lăuntrică. Puteţi aplica aceste legi în orice domeniu şi dacă veţi dărui roadele voastre celor din jur sau chiar întregii umanităţi, atunci puteţi fi siguri de reuşită. Iar dacă veţi face aceşti trei paşi pe calea elevării spirituale, Dumnezeu va fi mereu alături de voi; cine va mai putea atunci să vă împiedice? Nici o forţă de pe pământ sau din ceruri nu va putea constitui un obstacol pentru voi.

Oameni care şi-au îndeplinit visul

Un actor de cinema îmi spunea odată că, atunci când era copil, deşi nu avusese posibilitatea de a se duce prea des la şcoală, visa să devină vedetă. Toată ziua, fie că prăşea sau ducea vacile la păşune, îşi imagina numele scris cu litere luminoase pe frontonul unui teatru renumit. “Timp de mai mulţi ani m-am gândit numai la asta, până când am fugit deacasă. Am reuşit să obţin diferite roluri de cinematografie şi a venit şi ziua când am devenit celebru, iar numele mi-a fost scris cu litere luminoase, aşa cum visam când eram mic. Sunt acum conştient de forţa uriaşă a imaginaţiei”.

Acum ceva ani am cunoscut un tânăr farmacist, care câştiga 40 de dolari pe săptămână, la care se adăuga şi un procentaj din vânzări. “În 45 de ani voi ieşi la pensie şi voi scăpa de munca aceasta”, spunea el resemnat. Atunci i-am spus: “De ce să nu ai propria ta farmacie? Ieşi din starea asta de pasivitate şi urmăreşte să-ţi elevezi dorinţele. Construieşte un viitor sigur copiilor tăi. Poate fiul tău are destul talent pentru a deveni un mare medic, iar fiica ta – pentru a studia cu succces muzica”. Mi-a replicat că nu-şi putea permite să-i trimită la studii. Dar l-am convins că tot ceea ce putea să-şi imagineze cu forţă, se va îndeplini. În- tr-o primă fază i-am arătat că subconştientul dispune de o forţă colosală, apoi el a realizat că este stăpânul acestei forţe şi o poate folosi în orice direcţie doreşte.

Astfel, treptat, el şi-a construit o imagine mentală: se vedea lucrând în propria sa farmacie. Îşi îmagina cum aranja flacoanele, prepara diferite reţete, în timp ce vânzătorii angajaţi serveau clienţii. Nu uita să-şi închipuie că are şi o sumă importantă de bani depusă în bancă. Se transpunea în acest rol asemenea unui bun actor. Acţionează ca şi când ar fi aşa cum îţi imaginezi şi vei deveni întocmai gândurilor tale. A urmat o înşiruire foarte interesantă de întâmplări. A fost concediat, dar a găsit imediat de lucru la o farmacie renumită, cu numeroase filiale, unde – după un timp – a fost numit director. Timp de 4 ani a economisit bani, reuşind să-şi deschidă propria sa farmacie, pe care a numit-o “Farmacia visurilor”, pentru că, aşa cum recunoştea el singur, era exact ceea ce-şi imaginase. Desigur, reuşita lui s-a datorat în mare măsură şi faptului că a făcut exact ceea ce-i plăcea cel mai mult.

Goethe se folosea cu înţelepciune de imaginaţia controlată ori de câte ori se lovea de dificultăţi. Biografii săi spun că discuta cu un prieten căruia îi expunea problema şi care-i dădea sfatul cel mai bun, cu vocea şi gesturile sale obişnuite. Astfel, scena mentală părea a fi reală şi vie. Printre ascultători se afla atunci şi un tînăr agent de schimburi, care a şi început să pună în practică tehnica lui Goethe. Astfel, el şi-a făcut un obicei din a discuta imaginar cu un prieten bancher multimilionar, care îl felicita pentru deciziile înţelepte pe care le luase, cumpărând anumite acţiuni la bursă. Trăia cu putere fiecare replică, pentru a o imprima în psihic şi pentru a fi cu adevărat convins că aşa stau lucrurile. Această metodă se armoniza perfect cu scopul propus: acela de a da cele mai bune sfaturi clienţilor săi. Căci, dacă ei obţineau un un câştig substanţial de pe urma acţiunilor cumpărate, o parte din sumă îi revenea lui, cel care avusese ideea investiţiei respective. Folosindu-se de înţelepciunea ce sălăşluieşte în subconştient, agentul a avut un succes răsunător, pe tot parcursul carierei sale.

Un alt tânăr, elev de liceu, mi-a spus într-o zi: “Am note foarte mici, memoria îmi joacă feste şi nu ştiu ce să fac”. Discutând cu el, am observat că motivul era atitudinea sa de indiferenţă sau chiar resentimentul pe care-l nutrea faţă de unii profesori şi colegi de şcoală. I-am arătat, atunci, cum să se folosească de subconş-tient pentru a deveni un elev strălucit. A început să emită anumite sugestii pozitive, de mai multe ori pe zi, dar mai cu seamă seara, înainte de a adormi şi dimineaţa, cînd se trezea. Iată ce-şi spunea el: “Ştiu că subconştientul este rezervorul din care se alimentează memoria mea. El reţine tot ceea ce citesc şi tot ce spun profesorii mei. Am o memorie perfectă şi inteligenţa infinită din subconştient îmi pune mereu la dispoziţie cunoştinţele de care am nevoie la orice examen, scris sau oral. Răspândesc iubirea şi bunăvoinţa către toţi profesorii şi colegii mei. Le doresc în mod sincer succesul şi toate cele bune.” Acum, în urma “tratamentului” pe care şi l-a făcut, tânărul are o asemenea libertate mentală, cum nu avusese niciodată înainte. Notele sale au devenit foarte bune. Continuă să menţină permanent imaginea mamei şi a profesorilor care îl felicită pentru rezultatele sale la învăţătură.

Mulții au reuşit, poți şi tu!

Please follow and like us:
20

1 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

TrackBack URL

http://rubinuliubirii.com/masura-adevaratului-succes/trackback/

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)