NOROCUL SAU SUCCESUL?

 

NOROCUL SAU SUCCESUL

Filosoful american Ralph Waldo Emerson, spunea odată: “Toţi oamenii însoţiţi de succes în viaţă au recunoscut că sunt cauzalişti”. Ei credeau că nimic nu este lăsat la voia întâmplării, ci că orice eveniment are la bază o lege definită. Ei erau convinşi că în lanţul ce leagă începutul de sfârşit – lanţul cauzelor şi efectelor – nu există nicio verigă slabă. Oamenii superficiali nu cred în cauză şi efect.

Legea vieţii

Legea vieţii este legea credinţei. Tot ceea ce se impregnează în spiritul tău, tot ceea ce crezi cu adevărat se va realiza într-o bună zi.

Învaţă să crezi în funcţiunile subconştientului tău, convinge-te că tot ceea ce se impregnează în subconştientul tău se va materializa în final. Ceea ce gândeşti cu adevărat şi simţi în străfundul fiinţei tale determină, în cele din urmă, toate fazele vieţii tale.

Crede în succes şi vei avea succes!

Bineînţeles, nu mă refer la faptul să aştepţi ca din senin să cadă norocul peste tine, de pildă o moştenire sau un câştig mare la loto.

Omul îşi poate influenţa şi chiar canaliza viaţa prin simpla atitudine a spiritului său. Închipuie-ţi un om convins de faptul că s-a născut pentru o viaţă bogată, care ştie că este înzestrat cu haruri ce garantează prosperitatea sa. Acest om reuşeşte – prin munca spirituală sau fizică – să-şi facă o bază pentru existenţa sa, este harnic, ambiţios şi conştiincios în munca sa, care îi face plăcere. În schimb, un om care pândeşte în permanenţă norocul este de regulă descurajat şi găseşte oricând un motiv de a se lamenta. Acest tip de noroc, despre care credea că va cădea din senin peste el, se bazează pe întâmplare.

Oamenii de succes, în schimb, se bazează pe caracterul lor, iar caracterul reprezintă totdeauna destinul.

Fii treaz şi mobil Mark Twain spune: “Norocul bate la uşa fiecărui om, dar în multe situaţii omul este plecat în vecini şi nu aude ciocănitul”. Omul trebuie să fie treaz, mobil – după cum spune Irancezul: qui vive. Din toate posibilităţile care i se oferă, el trebuie să aleagă ceea ce este în avantajul său şi nu trebuie să aştepte să fie răsplătit pentru trândăvie, apatie şi lene.

Cauza şi efectul formează unitatea Aforismul: “Omul este aşa precum gândeşte în profunzimea sa” reflectă toate condiţiile vieţii umane.

Omul este exact ceea ce gândeşte şi simte întreaga zi şi caracterul său este suma gândurilor sale.

Legea cauzei şi a efectului nuve/nează la fel de imperios în lumea gândurilor noastre, cât şi în lumea materială. Pentru a avea noroc şi a-i asigura destinului tău o turnură norocoasă trebuie să-ţi fie clar că eşti stăpânul gândurilor şi sentimentelor tale, al reacţiilor tale la schimbările vieţii.

Da, se poate chiar spune că depinde numai de tine cum se fasonează premisele, experienţele şi întâmplările din viaţa ta. Orice reprezentare pe care mintea ta – conştientul tău – o consideră adevărată sau o acceptă ca fiind adevărată prinde rădăcini adânci în subconştient şi, mai devreme sau mai lârziu, dacă se oferă ocazia, se transformă în fapte.

Astfel, gândurile bune aduc roade bune, iar gândurile rele, în mod logic, roade rele.

Succes fragil

Un om poate lucra 14 sau 16 ore pe zi fără a obţine nimic, dacă îşi sugerează că nu poate avea succes sau dacă se simte vinovat ori vrednic de pedeapsă: de ceea ce te temi, nu scapi, se va împlini cândva.
Legea dominantă a vieţii este legea credinţei. Un om poate fi necinstit, poate chiar contesta existenţa lui Dumnezeu – şi totuşi ajunge la bunăstare, dacă este convins că va avea succes şi va fi bogat. Corespunzător credinţei sale, el va ajunge la bogăţie. Oamenii necinstiţi, “răi” îşi atrag, la fel ca oamenii cinstiţi, aparent “buni”, acele suferinţe pe care le produce gândirea lor interioară.
Marea lege a vieţii este întru totul dreaptă şi nu răsplăteşte răul cu bine, nici nu pedepseşte binele ctrfâu. în cele din urmă, tot răul se autodistruge.

Posibilităţi pe care le poţi folosi în avantajul tău întâlneşti la tot pasul. învaţă să le foloseşti pentru tine. Iii treaz şi mobil.
Secretul simplu al norocului şi al succesului constă în a gândi, simţi şi proceda în numele unui scop. Închipuirea ta despre tine şi despre ceea ce vrei să
realizezi într-o bună zi este deja o promisiune pentru ceea ce se va adeveri odată.

Dă-i subconştientului tău ordinele potrivite. Dacă îţi închipui că te paşte nenorocirea, subconştientul tău va reacţiona la aceasta şi îţi va provoca tot felul de dificultăţi. În orice nenorocire se află deja sămânţa unei şanse favorabile. Imprimă-i subconştientului tău convingerea că vei avea noroc şi norocul se va instaura. Succesul este totdeauna reacţia subconştientului tău la credinţa ta în succes. Nu aştepta să fii răsplătit pentru fapte bune de o persoană anume. Viaţa însăşi te va răsplăti cu mărinimie.
Dacă Dumnezeu e pentru noi, cine este împotriva noastră? Crede în succes, prosperitate si nu folosi cuvântul noroc.

Duhovnicul mănăstirii Sihăstria, din Neamţ, susţinea că invocarea norocului este un mare păcat, sinonim cu chemarea diavolului.
Voi ştiţi cine a fost Noroc? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete”, sunt cuvintele stareţului de la mănăstirea Sihăstria preluate în volumul 7 al lucrării „Ne vorbeşte părintele Cleopa”.
Moloh, zeul pentru care mamele îşi jertfeau pruncii ca să aibă noroc. Monahul spunea că acest zeu, Noroc, primea drept jerfă numai copii sugari de la mamele lor.

Părintele Cleopa a povestit la un moment dat de ce nu e bine ca cei ce vin la biserică să-i ceară lui Dumnezeu să aibă… noroc.

„Am văzut pe unele pomelnice pe care le aduceţi, că pomeniţi pe dracul Noroc, zicând : ‘pentru norocul fetei, pentru norocul băiatului, pentru norocul familiei’. Ce mi-ai pus pe dracul pe pomelnic?

La final, părintele Cleopa atrage atenția asupra faptului că salutul „Hai, noroc!” nu este altceva decât invocarea diavolului. „Bună ziua, vecine!”, în loc de „Hai, noroc, vecine!”

După acest istoric, părintele Cleopa concluzionează că diferitele formule de salut care conţin cuvântul „noroc” nu sunt decât invocări ale diavolului.     „Numai ce auzi pe beţivi la crâşmă zicând: Uneori vezi creştini pe drum că se salută: . Dacă l-ai întreba cine-i Noroc, nu ştie, dar ştie să-l pomenească. Mai chemi pe dracul Noroc, după atâtea mii de ani? Te închini la satana?”.

 

 

Please follow and like us:
20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)