Renunțarea la gândurile de atac

Foarte mulți oameni se simt prinşi în capcana acestei lumi exterioare pe care o percep cu simțurile lor (îndeosebi cu cel vizual). Oricât de mult ar încerca, ei nu reuşesc să schimbe această lume şi să scape astfel de constrângerile ei aparente.
Gândurile mele de atac mă fac vulnerabil. Deoarece proiectezi gânduri de atac în permanență, îți este frică că vei fi atacat la rândul tau. Deci, gândurile de atac te fac vulnerabil în propria ta minte, locul unde se afla gândurile de atac ale tale.

Cu alte cuvinte, dacă ai gânduri de atac, înseamnă (în mintea ta) că esti vulnerabil şi că trebuie mereu să te aperi de lume. Dacă trebuie să te aperi, înseamnă că percepția ta despre tine, despre propria ta persoană este distorsionată, iar dacă crezi în gândurile tale, înseamnă că nu crezi suficient în tine. O falsă imagine de sine înlocuieşte ceea ce eşti cu adevarat. Ideea de astăzi doreşte să-ți arate că nimic nu te poate ataca, în afara de gândurile tale care sunt creeate de tine. Ca invulnerabilitatea, dar si vulnerabilitatea sunt create de gandurile tale. Altfel spus, cu exceptia gandurilor tale, nimic nu te poate face sa crezi ca esti vulnerabil. Si, cu exceptia gândurilor tale, nimic nu îți poate dovedi că este aşa.
Gândurile mele sunt imagini plasmuite, sădite de mine! Datorită faptului că gândurile pe care crezi că le gândeşti apar ca imagini, acestea ți se par reale şi adevarate. Nu poți crede că ele sunt doar iluzii sau că nu există. Crezi că le gândeşti şi de aceea, crezi că le vezi. Asa s-a format “vederea” ta. De fapt, rolul pe care l-ai atribuit ochilor tai nu este vederea, şi plăsmuirea de imagini, care ține locul vederii, înlocuind viziunea cu iluzii.

Această idee este posibil să nu însemne foarte mult pentru tine acum. S-ar putea să nu o înțelegi şi chiar să o respingi. Nu-ti face probleme, vei întelege atunci când este momentul potrivit pentru tine să înțelegi.

Dacă voi dragi oameni, va-ți aduce aminte că lumea exterioară este creată de gândurile voastre, voi ați putea schimba mult mai uşor realitatea personală, prin schimbarea gândurilor voastre.

Orice om poate schimba lumea pe care o vede în exterior prin modificarea gândurilor sale despre ea. Schimbarea gândurilor echivalează cu schimbarea cauzei. Aceasta este urmată automat de schimbarea efectului, adică a lumii exterioare.

O schimbare a modului de a gândi poate inversa legea cauzei şi efectului aşa cum am înțeles-o noi până acum. Pentru cei mai mulți dintre oameni, acest concept este foarte greu de acceptat, din cauza rezistenței pe care o opun atunci când vine  vorba de sistemul de convingeri învățat în trecut şi la asumarea propriei responsabilități pentru gândurile, emoțiile şi reacțiile lor actuale. De vreme ce noi privim întotdeauna în interior înainte de a privi în exterior, noi nu putem percepe un atac exterior decât dacă am început prin a accepta acest atac ca fiind real în interiorul nostru.

Ori de câte ori percepem un atac provenit din partea alte persoane, noi uităm de regulă de această premisă. Altfel spus, noi încercăm să ascundem de conştiința noastră faptul că atacul pe care îl percepem ca provenind de la o altă persoană s-a născut de fapt în propria noastră minte.

Dacă am recunoaşte acest lucru, noi ne-am da seama că cele care ne rănesc cu adevărat sunt propriile noastre gânduri şi le-am putea înlocui cu gânduri de Iubire, pentru a scăpa astfel de suferință.

Propriul nostru interes superior ne cere să înțelegem că Iubirea pe care o dăruim altor persoane se amplifică de fapt Iubirea pe care ne-o purtăm nouă înşine.

De accea, merită să ne amintim în permanență că gândurile de atac nu atrag niciodată după sine o stare de pace interioară, iar justificarea propriei mânii nu ne protejează niciodată cu adevărat.

Recunosc astăzi că gândurile mele de atac împotriva altor persoane mă agresează de fapt pe mine însumi. Ori de câte ori ajung să cred că prin atacarea unei alte persoane voi putea obține ceea ce îmi doresc, vreau să-mi aduc aminte că prima persoană pe care o atac de fapt sunt eu însumi. Astăzi nu mai doresc să îmi fac singur rău.

De-a lungul zilei, dacă eşti tentat să îți faci singur rău prin gândurile de atac, spune-ți cu toată hotărârea:

Doresc să experimentez chiar acum starea de pace interioară.

Renunț bucuros la toate gândurile mele agresive şi optez pentru gândurile de pace.

Gerald G.

Please follow and like us:
20

Comments are closed.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)