Resentimentele,(auto)critica excesivă, vinovăția şi teama generează cele mai multe probleme din viața oamenilor.

Aceste patru emoții negative generează aproape toate problemele de sanătate cu care ne confruntăm, dar şi toate obstacolele care ne apar în viață. Ele se nasc din condamnarea celor din jur şi din faptul că nu ne asumăm responsibilitatea pentru propriile noastre experiențe.

Dacă ne-am considera cu toții responsabili pentru experiențele noastre, noi nu am mai avea pe cine să aruncăm vina. Ceea ce se întâmplă în ,,lumea exterioara”este reflexia propriilor noastre gânduri. Asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm comportamentul negativ al altor oameni, dar cei care atragem aceşti oameni în viața noastră suntem chiar NOI!

Dacă te trezeşti gândid lucruri de genul:,,Ceilalți oameni se comportă întotdeauna în acest fel față de mine, mă critică, nu mă susțin niciodată, se folosesc de mine şi mă abuzează”, trebuie să devii conştient că acesta este TIPARUL TĂU MENTAL. Există în mintea ta anumite convingeri care atrag oameni cu un astfel de comportament. Dacă ai renunța la aceste convingeri şi la gândurile pe care le incumbă ele, aceşti oameni s-ar îndepărta de tine şi chiar dacă ar continua să practice acest comportament, ar face-o cu alți oameni.Tu nu i-ai mai atrage în viața ta.

Iată consecințele câtorva din cele mai comune tipare mentale asupra corpului fizic:

  • Resentimentele suşținute vreme îndelungată conduc inevitabil la cancer.
  • Critica şi autocritica excesivă şi frecventă conduce adeseori la artrită.
  • Vinovăția atrage după sine autopedepsirea, care dă naştere de durerii foarte mari.
  • Teama şi tensiunile asociate conduc la chelire, ulcer şi chiar la dureri ale picioarelor.

Louise Hay spune că în urma şedințelor de vindecare pe care le-a susținut, a descoperit că dizolvarea resentimentelor pot vindeca până şi cancerul. Chiar daca unora le va veni greu să creadă, a asistat personal la astfel de experiențe.

Începe sa-ți dizolvi acum aceste resentimente!

Noi ne putem schimba oricând dorim atitudinea față de trecut.

Aşa cum îi spune şi numele, trecutul nu mai există. De aceea el nu mai poate fi schimbat.Ceea ce putem face totuşi este să ne schimbam gândurile din momentul prezent. Este o prostie foarte mare să NE PEDEPSIM singuri în momentul prezent pentru o rană pe care ne-a produs-o cineva cu foarte timp în urmă.

Louise, obişnuieşte să le recomande frecvent clienților care suferă din cauza unor resentimente profunde:,,Începe să-ți dizolvi acum aceste resentimente, cât timp îți este încă uşor. Nu aştepta să ajungi în spital, pe mâna unui chirurg, sau chiar pe patul de moarte, când pe lângă aceste resentimente va trebui să faci față şi panicii care te va cuprinde”.

Atunci când ne aflăm într-o stare de panică, este foarte dificil să ne mai concentrăm asupra muncii de autovindecare. De aceea, este de preferat să ne dizolvăm întotdeauna temerile din timp.

Dacă optăm pentru a crede că suntem nişte victime neajutorate şi că nimic nu ne mai poate ajuta.Universul va face tot ceea ce este necesar pentru a ne întări această convingere, iar viața noastră va merge din rău în mai rău. De aceea, este absolut esențial să renunțăm la aceste idei stupide şi copilăreşti, care nu ne fac niciun bine şi care ne golesc de energia vitală. Chiar şi viziunea pe care o avem despre Dumnezeu trebuie să fie pozitivă, nu negativă. Noi trebuie să îl privim pe Dumnezeu ca fiind în favoarea noastră, nu împotriva noastră.

 Daca dorim să ne eliberăm de trecut, noi trebuie să învățăm să iertam.

Altfel spus, dacă dorim să scăpăm  de capcanele trecutului, noi trebuie să îi iertam pe toți cei din jur, inclusiv pe noi înşine. Chiar dacă nu stim înca să iertăm sau nu dorim acest lucru, simpla afirmație a intenției noastre de a ierta este suficienta pentru ca procesul de vindecare să înceapă. Nimeni nu se poate vindeca dacă nu se eliberează de trecut şi dacă nu îşi iartă semenii.

,,Te iert pentru că nu eşti aşa cum mi-aş dori.Te iert şi te eliberez”. Această afirmație, rostiă din inimă, este suficientă pentru a ne elibera.

Louise L.Hay

Please follow and like us:
20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

TrackBack URL

http://rubinuliubirii.com/resentimenteleautocritica-excesiva-vinovatia-si-teama-genereaza-cele-mai-multe-probleme-din-viata-oamenilor/trackback/

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)