Subconştientul reprezintă o carte deschisă, în care vă puteţi citi perfect întreaga viaţă

PUTEREA MIRACULOASÃ A SUBCONŞTIENTULUI

Puterea subconştientului este uriaşă. El vă inspiră, vă dirijează acţiunile, vă ajută să rememoraţi diferite fapte, nume sau locuri. De asemenea, controlează bătăile inimii, circulaţia sângelui, reglează digestia, asimilarea substanţelor nutritive şi eliminarea rezidurilor.

Atunci când mâncaţi o bucată de pâine, subconştientul este cel care are grijă ca ea să fie transformată în ţesuturi, muşchi, oase şi sânge. Aceste procese nu pot fi controlate de omul obişnuit.

Iată, însă, că subconştientul este capabil să controleze toate procesele vitale, funcţiile corpului şi poate da răspuns corect la orice întrebare. Subconştientul nu doarme niciodată şi nici nu se odihneşte, fiind mereu activ. Puteţi să vă convingeţi de puterea sa miraculoasă, arătându-i în mod clar înainte de a adormi, că doriţi un anumit lucru. Veţi fi de-a dreptul uimiţi, constantând că s-au declanşat anumite fenomene care au dus în final la îndeplinirea dorinţelor voastre.

El este, deci, o adevărată sursă de putere şi de înţelepciune care vă pune în legătură cu forţa omnipotentă, cea care stăpâneşte întreaga lume, face să strălucească soarele şi să dirijeze planetele pe orbitele lor.

Subconştientul este sursa idealurilor voastre, a aspiraţiilor către înalt şi a impulsurilor altruiste.

Tocmai datorită acestei mari puteri a subconş-tientului, Shakespeare a reuşit să perceapă adevărurile profunde, ascunse majorităţii oamenilor din acea vreme.

Fără îndoială, tot subconştientul este cel care i-a permis sculptorului grec Phidias să materializeze în marmură şi în bronz frumuseţea, simetria şi armonia fiinţei umane sau zeieşti.

La fel au fost pictate madonele de către Raphael şi au fost compuse simfoniile de către Beethoven.

Toate aceste fenomene miraculoase dovedesc că există în dumneavoastră o putere uimitoare prin efectele pe care le poate produce.

Subconştientul reprezintă o carte deschisă, în care vă puteţi citi perfect întreaga viaţă

Oricare ar fi gândurile voastre, opiniile, teoriile asupra lumii, dogmele sau prejudecăţile pe care le-aţi acceptat în decursul timpului, voi faceţi în aşa fel încât ele să pătrundă în subconştient. Ca urmare, veţi trăi diferite experienţe care sunt manifestări clare şi obiective ale acestor sugestii. Ceea ce imprimaţi în interior (în profunzimea subconştientului) veţi trăi în însăşi lumea fenomenală care vă înconjoară.

Viaţa omului prezintă două laturi distinctive: latura obiectivă şi latura subiectivă, faţa văzută şi faţa nevăzută a vieţii, gândul şi manifestarea.

Creierul reprezintă organul raţionamentelor, a mentalului conştient şi are rolul de a primi gândurile. Când acceptaţi în mod complet un gând, acesta este trimis către planul solar, unde capătă formă şi se manifestă în lumea obiectivă. După cum am mai spus, subconştientul nu se angajează în polemici, ci face exact ceea ce i se ordonă. El acceptă “verdictul” nostru (concluziile la care ajungeţi) şi îl consideră definitiv.

Iată de ce subconştientul este comparat cu însăşi cartea vieţii, în care se tipăresc fără încetare gândurile voastre de fiecare clipă. În legătură cu aceasta, eseistul american Ralph Waldo Emerson spunea: “Omul devine tot ceea ce gândeşte pe parcursul zilei.” Ceea ce este imprimat în subconştient ajunge să se exprime, într-un fel sau altul, în lumea exterioară.

William James, tatăl psiholoagei americane, spunea că puterea sub-conştientului este capabilă să transforme întreaga lume. Subconştientul se află permanent în legătură cu inteligenţa nesfârşită, cu înţelepciunea fără limite din macrocosmos.

Orice va ajunge să se imprime cu putere în subconştient se va manifesta orbeşte şi fără discernămînt în lumea exterioară. De aceea, este foarte important să-i oferiţi doar gânduri benefice şi constructive. Motivul pentru care, în lume, există acum atâtea discordie şi sărăcie, este acela că oamenii nu înţeleg deloc legătura dintre conştient şi subconştient. Atât timp cât cele două faţete ale fiinţei sunt în deplină armonie, într-un deplin acord, convieţuiesc în pace şi se sincronizează perfect, veţi avea parte mereu de sănătate, fericire, calm şi veselie. Nici ura şi nici boala nu se vor manifesta în astfel de condiţii.

Când a fost deschis mormântul lui Hermes, toţi erau plini de curiozitate şi de nerăbdare pentru că-şi închipuiau că în el se ascundea marele mister al lumii. Dar secretul era simplu: “Ceea ce este sus este şi jos; ceea ce se află în exterior, se află şi în interior.” Putem spune, deci, că tot ceea ce imprimaţi în subconştient se va proiecta pe imensul ecran al spaţiului.

Tot ceea ce credeţi că este adevărat, mai devreme sau mai târziu, va deveni posibil. De aceea, este necesar ca emoţiile să fie în echilibru perfect cu acţiunile pe care le săvârşiţi. “Precum în cer (mentalul propriu), aşa şi pe pământ (în corpul şi anturajul vostru).” Aceasta este marea şi secreta lege a vieţii.

Pretutindeni unde veţi căuta, veţi întâlni manifestarea legii acţiunii şi a reacţiunii, care este o lege universală. Trebuie să vegheaţi ca toate aspectele fiinţei voastre să se afle într-un echilibru perfect; doar atunci viaţa voastră va deveni armonioasă.

Vă aflaţi aici, pe pământ, pentru a permite marelui suflu al vieţii să vă pătrundă în mod armonios şi ritmic. Ceea ce dăruiţi trebuie să fie mereu în echilibru cu ceea ce primiţi la rândul vostru. În acest fel, vor dispare toate frustrările care provin din dorinţe nesatisfăcute. Dacă veţi nutri gânduri destructive, malefice sau greşit orientate, acestea vor da naştere unor emoţii dezechilibrate, care vor căuta să se exteriorizeze într-un fel sau altul. Aceste emoţii negative vor determina apariţia ulcerelor, a tulburărilor cardiace, a hipertensiunii şi a stărilor depresive.

De pildă, ce idee, ce sentiment vă domina în acest moment?

Fiecare parte a fiinţei voastre va fi influenţată de această idee. Starea actuală de vitalitate, de sănătate, situaţia financiară, prietenii actuali, poziţia socială, toate acestea constituie o reflectare perfectă a ideii pe care o întreţineţi despre propria fiinţă. Acestea sunt urmările sugestiilor imprimate în permanenţă în subconştient. Întreţinând gânduri negative, ne facem rău nouă înşine.

De câte ori v-aţi provocat singuri rău, enervându-vă, fiind plini de teamă, de gelozie sau de dorinţa răzbunării?

Aceste gânduri şi emoţii reprezintă tot atâtea otrăvuri care penetrează în subconştient. În mod sigur nu v-aţi născut cu aceste atitudini negative. Aşadar, hrăniţi mereu subconştientul cu gânduri minunate şi astfel veţi elimina aceste tipare malefice care s-au fixat acolo. Doar printr-o practică perseverentă veţi reuşi să uitaţi şi să eliminaţi influenţele trecutului.

Please follow and like us:
20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

TrackBack URL

http://rubinuliubirii.com/subconstientul-reprezinta-o-carte-deschisa-in-care-va-puteti-citi-perfect-intreaga-viata/trackback/

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)