Succesul. Credeți în dumneavoastrã, credeți în reușitã.

Succesul înseamnã multe lucruri bune, minunate. Succesul înseamnã prosperitate personalã: o casã frumoasã, concedii, cãlãtorii, lucruri noi, siguranțã financiarã, avantaje maxime pentru copiii dumneavoastrã.

Succesul atrage admiraia, transformã oamenii în conducãtori, conferã respect în perimetrul afacerilor și în viața socialã. Succesul înseamnã libertate: el vã elibereazã de griji, spaime, frustrãri și esec.

Succesul înseamnã respect de sine, el vã ajutã sã gãsiți în fiecare zi noi motive de fericire adevãratã și satisfacție în viațã și sã-i sprijiniți mai mult pe cei care depind de dumneavoastrã.

Succesul vã transformã în învingãtori.

Succesul — împlinirea — este scopul suprem în viațã.

Fiecare om râvnește succesul. Fiecare vrea ce e mai bun în viațã. Nimãnui nu-i place sã se târascã, sã trã-iascã în mediocritate. Nimãnui nu-i place sã fie obligat sã ocupe un loc secundar. O parte din acea pragmaticã înțelepciune care clã-dește succesul se aflã în acel citat din Biblie unde se spune cã doar credința poate muta munții din loc.

Credeți, credeți cu putere cã puteți mișca un munte și veți putea.

Nu cred mulți oameni cã pot mișca munți. În consecințã, nu mulți pot. Poate ați auzit vreodatã spunându-se: „E o prostie sã credem cã putem mișca un munte comandându-i: «Munte, la o parte!» E pur și simplu imposibil.“ Cei care gândesc așa confundã credința cu speranța. Dar ce-i drept, e drept, nu puteți muta un munte sperând. Nu puteți deveni director sperând. Nu puteți obține casa doritã cu cinci dormitoare și trei bãi sau salariul mare visat sperând. Nu puteți ajunge conducã-tor sperând. Dar puteți muta un munte cu credințã. Puteți obține succesul crezând în reuțitã. Nu e nimic magic sau mistic în puterea credinței. Așa funcționeazã credința.

Credința, atitudinea pozitivã și constructivã nasc puterea, îndemânarea și energia necesare pentru a acționa.

Atunci când credeți cã puteți reuși, „cum veți reuși“ va veni de la sine.

În fiecare zi, tineri americani își fac debutul în slujba aleasã. Fiecare dintre ei „sperã“ ca, la un moment dat, sã se bucure de succesul ce-i însoțește pe cei ajunși în vârful piramidei. Dar majoritatea acestor tineri nu cred cu adevãrat cã pot ajunge în vârf, și nu ajung. Crezând cã le este imposibil sã urce atât de sus, ei nu mai descoperã pașii care sã-i poarte spre înãlțimi.

Comportamentul lor rãmâne cel al unei persoane „mediocre“. Dar câțiva astfel de tineri cred cu putere în reușitã. Atitudinea pe care o adoptã în abordarea muncii lor este rezumatã de cuvintele „Voi fi printre primii“. și credința puternicã îi va purta spre vârf.

Crezând în reușitã — și în faptul cã aceasta este posibilã — ei studiazã și noteazã atent comportamentul directorilor cu experiențã. Învațã cum abordeazã oamenii de succes problemele și cum iau decizii. Remarcã atitudinile oamenilor de succes.

 Modalitatea de a duce lucrurile la capãt stã mereu la îndemâna celui care crede în reușitã.

Cunosc o tânãrã care s-a hotãrât acum doi ani sã punã pe picioare o agenție de vânzare a caselor mobile. Mulți au sfãtuit-o sã nu porneascã la drum — cãci nu-l va putea parcurge pânã la capãt. Avea economii în valoare de mai puțin de 3 000 de dolari și toți îi spuneau cã ar trebui sã aducã un capital minim de câteva ori mai mare. „Vezi ce concurențã ai avea“, i s-a spus. „și, în plus, ce experiențã efectivã ai avut tu în vânzarea caselor mobile, în administrarea de una singurã a unei afaceri?“ au întrebat-o sfãtuitorii ei. Dar aceastã tânãrã credea în ea însãși și în capacitatea ei de reușitã. A recunoscut pe loc cã nu are un capital suficient, cã piața este foarte competitivã, cã nu are experiența necesarã. „Dar“, a spus ea, „toate informațiile pe care le-am adunat demonstreazã cã industria caselor mobile se va extinde. În plus, mi-am studiat atent concurenții. știu cã sunt în stare sã vând rulote mai bine decât oricine altcineva în acest oraș. Mã aștept sã și greșesc uneori, însã voi ajunge printre primii foarte repede.“ și a ajuns. I-a fost oarecum greu sã adune capital.

Credința ei absolut nestrãmutatã cã poate reuși în aceastã afacere a cucerit încrederea a doi investitori. și, înarmatã cu o credințã absolutã, a reușit „imposibilul“ — a convins un fabricant de rulote sã-i ofere un inventar limitat de articole fãrã a percepe nici un avans. Anul trecut a vândut rulote în valoare de peste un milion de dolari. „Sper ca anul viitor sã depãșesc cifra de vânzãri de douã milioane de dolari“, ne spune ea.

Credința, credința nestrãmutatã vã va oferi modalitãți și mijloace concrete de a împlini orice vã propuneți, și încrederea dumneavoastrã în reușitã îi face și pe alții sã investeascã încredere în dumneavoastrã. Majoritatea oamenilor nu-și prea fac rezerve de credințã.

Credința în rezultate deosebite este forța generatoare, energia care se ascunde în spatele tuturor marilor cãrți, piese de teatru, descoperiri științifice. Credința în succes stã în spatele fiecãrei afaceri de succes, biserici și organizații politice. Credința în succes este ingredientul unic, cel mai însemnat și absolut esențial care modeleazã oamenii de succes.

Credeți, credeți cu putere în reușitã și veți reuși. De-a lungul anilor, am vorbit cu multe persoane care au eșuat în carierã sau în tentativa de a porni o afacere. Am auzit o mulțime de motive și scuze pentru eșec. Ceva foarte semnificativ apare în toate conversațiile care au ca subiect eșecul. Ca din senin, apare mai întotdeauna o replicã de tipul: „Sincer vorbind, nici n-am crezut cã o sã meargã“, sau „Am avut unele îndoieli de la bun început“, sau „De fapt, nici n-am fost prea mirat cã n-a mers“.

Atitudinea celui care pornește la drum spunându-și „Bine, bine, o sã încerc, dar nu cred cã o sã meargã“ aduce eșecul.

Lipsa de credințã este o forțã negativã. Când mintea noastrã nu are încredere sau se îndoiește, ea atrage „motive“ pentru a-ți justifica neîncrederea. Îndoiala, neîncrederea, impulsul subconștient de a eșua, lipsa de entuziasm în ceea ce privește reușita, toate acestea poartã vina în majoritatea cazurilor de eșec.

Îndoiți-vã și veți pierde. Anticipați victoria și veți reuși.

Credința este termostatul care regleazã fidel împlinirile vieților noastre. Priviți-l pe cel care se sufocã în mediocritate. Crede cã meritã puțin, deci primește puțin. Crede cã nu e în stare de lucruri mãrețe și nu este. Se crede neînsemnat și face lucruri neînsemnate. Cu trecerea timpului, lipsa de încredere în sine își pune amprenta asupra felului în care omul acesta vorbește, merge, se poartã. Dacã nu potrivește termostatul la o gradație superioarã, va deveni din ce în ce mai mãrunt în modul în care se autoevalueazã, și, de vreme ce ceilalți vãd în noi ceea ce vedem noi înșine, omul nostru va fi respectat din ce în ce mai puțin de cei din jur.

Haideți sã aruncãm o privire cãtre cel ce înainteazã mereu.

Crede cã valoreazã mult și primește mult. Crede cã se poate ocupa de însãrcinãri importante și dificile — și poate. Prin tot ce face, prin modul sãu de a se comporta fațã de ceilalți, prin caracterul, gândurile și opiniile sale el transmite un mesaj simplu: „Sunt un profesionist. Sunt o persoanã importantã.“ Oamenii sunt opera propriilor gânduri.

Credeți în lucruri însemnate.

Reglați-vã termostatul la o valoare mare. Lansați-vã în ofensiva succesului cu credința sincerã cã puteți reuși. Crezând în lucruri importante, veți fi important. Mintea dumneavoastrã este o „uzinã de gânduri“. E o uzinã aglomeratã, ce produce nenumãrate gânduri zi de zi. În aceastã uzinã de gânduri, producția este lãsatã în grija a doi maiștri, dintre care pe unul îl vom numi domnul Triumf, iar pe celãlalt domnul Eșec.

Domnul Triumf este responsabil cu fabricarea gândurilor pozitive. El e specializat în producerea motivelor pentru care sunteți capabil, sunteți calificat și doriți sã faceți un anume lucru.

Celãlalt maistru, domnul Eșec, produce gânduri negative, ce conduc la autosubestimare. El este expert în forjarea motivelor pentru care nu sunteți capabil, sunteți slab și nepotrivit. Specialitatea lui este lanțul de gânduri de tipul „de ce veți eșua“.

Atât domnul Triumf cât și domnul Eșec sunt incredibil de receptivi. Ei își semnaleazã imediat prezența. Nu trebuie decât sã transmiteți cel mai slab ordin mental adresat oricãruia dintre ei și vor intra în acțiune.

Dacã semnalul este pozitiv, va intra în scenã domnul Triumf și se va pune pe treabã. În același fel poate fi contactat domnul Eșec, dacã semnalul trimis este negativ.

Cum lucreaza cei doi maiștri.

Ca sã vedeți cum lucreazã cei doi maiștri pentru dumneavoastrã, puneți-vã la încercare în urmãtoarea situație. Spuneți-vã: „E o zi cumplitã azi.“ Va intra în acțiune domnul Eșec și va produce dovezi care vã pot demonstra cã aveþi dreptate. Vã va sugera cã e prea cald sau prea frig, cã afacerile se vor împotmoli azi, cã vânzãrile vor scãdea, ceilalți oameni vor fi irascibili, vi s-ar putea face rãu, soția va avea toane. Domnul Eșec este uluitor de eficient. Vã va convinge în doar câteva minute. Chiar este o zi proastã. Fãrã sã vã dați seama, veți ajunge sã credeți cã e o zi înfiorãtor de proastã.

Dar dacã vã spuneți: „E o zi frumoasã azi“, va intra în scenã domnul Triumf. Vã va spune: „E o zi minunatã. Aerul e proaspãt. Viața e frumoasã. Azi puteți recupera câte ceva din treburile restante.“ și atunci, ziua va fi bunã. În același fel vã va arãta domnul Eșec de ce nu puteți pune în valoare calitãțile domnului Smith; domnul Triumf vã va arãta cã puteți. Domnul Eșec vã va convinge cã nu veți reuși, în vreme ce domnul Triumf vã va demonstra cã aveți motive pentru a izbândi.

Domnul Eșec va pune la punct o pledoarie excepționalã împotriva lui Tom, în timp ce domnul Triumf vã va evoca mai multe motive pentru care îl agreați pe Tom, și cu cât mai mult veți da de lucru oricãruia dintre acești doi maiștri, cu atât va deveni mai puternic. Dacã domnul Eșec va munci mai mult, își va suplimenta personalul și va pune stãpânire pe o porțiune mai însemnatã a minții dumneavoastrã. În cele din urmã, va deveni stãpân pe întreg departamentul de producere a gândurilor și s-ar putea ca toate gândurile sã fie de naturã negativã. Singurul lucru înțelept pe care-l puteți face este sã-l concediați pe domnul Eșec. Nu aveți nevoie de el. Nu vreți sã vã spunã mereu cã nu sunteți capabil, cã nu sunteți pregãtit, cã nu veți reuși și așa mai departe. Domnul Eșec n-o sã vã ajute sã ajungeți unde doriți, deci dați-l afarã.

Folosiți-l neîntrerupt pe domnul Triumf. De fiecare datã când mintea dumneavoastrã zãmislește un gând, solicitați intervenția domnului Triumf. El vã va arãta cum puteți reuși.

Cei ce preschimbã ocaziile favorabile în recompense și credeți-mã pe cuvânt, sunt convinsă cã și dumneavoastrã sunteți unul dintre ei, doar aceia vor fi înțelepții ce vor învãța cum sã-și lase gândurile sã-i poarte spre succes.

Intrați. Ușa succesului vi se deschide în fațã. Deveniți acum unul dintre aleșii care obțin ce doresc de la viațã. Acesta este primul pas cãtre succes. Este un pas fundamental. Nu poate fi sãrit. Pasul Unu: Credeți în dumneavoastrã, credeți în reușitã.

Puterea magică a gândului

Please follow and like us:
20

3 Comments

  1. Thanks a bunch for sharing this with all of us you really know what you are talking about! Bookmarked. Please also visit my website =). We could have a link exchange contract between us!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

PAGE TOP

Enjoy this blog? Please spread the word :)